
Moederhart Janneke Jelies gebroken: ‘Als ik dit had geweten, waren we misschien niet gegaan’
Met pijn in haar hart moet Janneke Jelies afscheid nemen van oudste dochter Jennie, die haar plek onder de Spaanse zon niet kan vinden.
Gewone luiers zuigen zich vol met water en worden hierdoor loeizwaar: niet geschikt om mee te zwemmen, dus. Gelukkig kan je kind met een zwemluier wél zorgeloos het water in. Maar welke soorten zijn er? En welke past het beste bij jouw baby? Kek Mama zocht het uit.
Zwemluiers nemen weinig urine op, maar houden ontlasting wel tegen zodat die niet in het zwembad komt. Fijn natuurlijk (een luier die zich volzuigt met water en zwaar wordt kan immers gevaarlijk zijn), maar het is wel het beste om ‘m pas om te doen in het zwembad. Vervolgens vervang je de zwemluier na het zwemmen weer voor een gewoon exemplaar.
Lees ook
23x de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen >
Je hebt twee soorten zwemluiers: een wasbare en een wegwerpvariant. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij:
Wasbare zwemluier
Wegwerpzwemluier
Waar ze normale luiers hebben, verkopen ze vaak ook zwemluiers: in de supermarkt, bijvoorbeeld. Of bij de drogist. Ook online zijn ze makkelijk te verkrijgen (Google maar eens op ‘zwemluiers’ en: voilà).
Goed om te weten: een pak luiers (twaalf stuks) kost meestal tussen de 6 en de 8 euro en een enkele wasbare luier gemiddeld 11 euro.
Meer praktische tips? Volg Kek Mama op Facebook.