6x zo houd je de kinderkamer praktisch en opgeruimd

17.05.2018 14:59
kinderkamer opruimen

Hou jij de deur van de kinderkamer het liefst potdicht, omdat je de rommel niet onder ogen wil komen? Je bent niet de enige. En daarom hebben wij professional organizer Martine Heeremans om handige opruimtips gevraagd.

1. Zorg voor voldoende kastruimte

Het liefst achter een deur. In de eerste babymaanden heb je de ruimte misschien nog niet nodig, maar wacht maar tot zijn eerste verjaardag: je weet van ellende niet meer waar je al die cadeaus (goed voor een heel weeshuis) kwijt moet.
 

2. Houd de vloer leeg

Uren opruimen hoeft echt niet elke dag. Als je alleen al de vloer ’s avonds leeg maakt, lijkt het meteen een stuk opgeruimder. En wellicht overbodig om te vermelden, maar eh: knal niet alles vanaf de grond gewoon hup, in kastjes (zoiets als: wat je niet ziet, is er niet), want dan verplaats je het probleem.
 

3. Doe af en toe iets weg

Goede stelregel: doe voor elk voorwerp dat binnenkomt ook één ding weg. Zet een doos/tas onderin je kast of in de schuur en gooi daar af en toe wat in. Als de doos vol is, breng je hem naar de kringloop. Of sla een kleedje uit tijdens de Vrijmarkt, ook leuk.
 

Lees ook
8x zo betrek je jouw kind spelenderwijs bij het opruimen >

 

4. Ruim de kasten op vóór een feest

Noteer: ZEKER.NIET.DAARNA. Want of het nu een verjaardag of sinterklaasavond is, je weet gewoon dat er bergen nieuwe spullen je huis inkomen. Wil je die verschrikkelijke speelgoedchaos voor zijn, creëer dan eerst ruimte. Echt.
 

5. Multifunctionele meubels

Een lage boekenkast waar je ook op kan zitten. Of een hoogslaper met een speelhoek/bureau eronder. Op deze manier kun je op een paar vierkante meter een heleboel spullen kwijt én het ziet er ook nog eens gezellig uit.
 

6. Zorg dat iedereen helpt

Kinderen, partner, iedereen kan op zijn manier een steentje bijdragen. Prik een datum en tijd en hou je hier aan. Je kunt namelijk bergen verzetten als je samen een uurtje aan de slag gaat. En bedenk: Goed is het nieuwe Perfect.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >