gevaren-kinderen-niet-meteen-aan-denkt

Een ongeluk zit in een klein hoekje, weten moeders als geen ander. En zonder nu gelijk in paniek te schieten: zes gevaren waar je niet meteen aan denkt.

Want het is altijd goed om alert te zijn.

 

Snoeptomaten / druiven / knakworst

Door het formaat in combinatie met het velletje en de 'zachte' structuur kan het gebeuren (zodra je kind de boel inslikt) dat dit eten in de luchtpijp vast komt te zitten. Dus hoe klein ook: altijd doorsnijden die hap. Niet horizontaal trouwens, maar verticaal.

 

Roltrap

De meeste ongevallen op roltrappen zijn valongelukken. Het is daarom verstandig om altijd samen de roltrap op te gaan. Hou je kind vast met één hand, met de andere hand pak je de leuning. Grote kinderen kunnen beter op de trede voor je staan. Zij houden zelf de leuning vast. Ook belangrijk: nooit op een roltrap gaan zitten, voeten weg van de zijkant en let op met lange jassen, jurkjes, sjaals en losse veters. Die kunnen bekneld raken.

 

Kuil graven op strand

De afgelopen jaren waarschuwt de politie al voor de gevaren van kuilen graven. Zo werd er in Zeeland  een jongetje bedolven onder het zand toen een door hem en zijn vriendjes gemaakte tunnel instortte. Vooral zand in de duinen blijkt ongeschikt om in te graven: door de droge structuur kan de kuil/tunnel makkelijk instorten.

 

Lees ook
Moeder krijgt kritiek nadat dochter (3) zelf haren knipt: 'Levensgevaarlijk' >

 

Tuinslang

Niets leuker voor je kind dan spelen met de tuinslang in de zomer. Wel goed om te weten: in een (gebruikte) tuinslang blijft altijd een beetje water staan. Dit wordt heet door de zon en wanneer je de kraan openzet, wordt dit hete water naar buiten geduwd. Om te voorkomen dat je kind niet ineens een plens kokend heet water over zich heen krijgt, kun je de tuinslang eerst even door laten lopen.

 

Ballonnen

Ballonnen op een verjaardag? Hartstikke leuk, maar probeer leeggelopen ballonnen uit de buurt van kleine kinderen te houden. Als deze worden ingeslikt, wordt (net als bij de druiven en snoeptomaten) de luchtpijp geblokkeerd.

 

Gordijnkoorden

Een paar jaar geleden is er een peuter uit Arnhem gestikt, doordat-ie tijdens het spelen bleef hangen in een gordijnkoord. Het komt natuurlijk niet dagelijks voor, maar een kleine moeite om koorden in de buurt van kindjes op goede hoogte vast te knopen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >