5-oerhandige-schoonmaaktips

Jouw peuter morst zomaar een halve fles bessensap over je shirt, of heeft een tekening gemaakt. Óp de stoffen bank, met viltstift. Hoe krijg je deze vlekken er in hemelsnaam uit? Geen paniek: wij hebben een paar handige schoonmaaktips op een rij gezet.

1. Bessensap


Lijkt hardnekkig, is het niet. Het enige wat je hoeft te doen is de vlek besprenkelen met spiritus. Direct daarna in de wasmachine met sop meewassen, en klaar ben je. Let op: breng spiritus nooit direct aan op je kleding, maar via een doek of keukenpapier.
 

2. Viltstift


Viltstift op je meubels is de hel, maar met citroen kom je al een heel eind. Smeer de vlek in met het sap van de citroen, vervolgens veeg je het af met water en de vlek is weg. O, het plekje voorzichtig inwrijven met koffiemelk of (witte) tandpasta helpt trouwens ook. Zit er viltstift op bijvoorbeeld je keyboard of de tafel? Dan is een watje met wat nagellak-remover dé oplossing.
 

3. Babyfles


Babyflesjes krijg je goed schoon door eerst een grote schep koffiedik in de fles te doen. Vervolgens vul je de fles half met water, speen erop draaien en goed schudden. Spoel de fles goed om en je ziet dat hij stralend schoon is. Wat ook helpt: een beetje water, ongekookte rijst en schudden maar.
 

4. Acrylverf


Is je kind flink aan het verven gegaan en zijn er sporen achtergelaten? Hard geworden acryl verf is makkelijk uit kleding/stoffen te verwijderen door de vlek een nacht in een kopje onverdunde, vloeibare groene zeep te laten weken. Dit geldt overigens ook voor harde acrylkwasten.
 

5. Bloedvlekken


Een ongeluk (en dus ook een bloedvlekje) zit in een klein hoekje. Maar geen nood, want zelfs ingedroogde bloedvlekken (en ook andere vlekken trouwens, zoals vetvlekken) gaan er geweldig uit met een beetje glassex. Gewoon erop spuiten, even inknijpen en in de machine doen.
 

Meer handige schoonmaaktips vind je hier.

 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >