5-oerhandige-schoonmaaktips

Jouw peuter morst zomaar een halve fles bessensap over je shirt, of heeft een tekening gemaakt. Óp de stoffen bank, met viltstift. Hoe krijg je deze vlekken er in hemelsnaam uit? Geen paniek: wij hebben een paar handige schoonmaaktips op een rij gezet.

1. Bessensap


Lijkt hardnekkig, is het niet. Het enige wat je hoeft te doen is de vlek besprenkelen met spiritus. Direct daarna in de wasmachine met sop meewassen, en klaar ben je. Let op: breng spiritus nooit direct aan op je kleding, maar via een doek of keukenpapier.
 

2. Viltstift


Viltstift op je meubels is de hel, maar met citroen kom je al een heel eind. Smeer de vlek in met het sap van de citroen, vervolgens veeg je het af met water en de vlek is weg. O, het plekje voorzichtig inwrijven met koffiemelk of (witte) tandpasta helpt trouwens ook. Zit er viltstift op bijvoorbeeld je keyboard of de tafel? Dan is een watje met wat nagellak-remover dé oplossing.
 

3. Babyfles


Babyflesjes krijg je goed schoon door eerst een grote schep koffiedik in de fles te doen. Vervolgens vul je de fles half met water, speen erop draaien en goed schudden. Spoel de fles goed om en je ziet dat hij stralend schoon is. Wat ook helpt: een beetje water, ongekookte rijst en schudden maar.
 

4. Acrylverf


Is je kind flink aan het verven gegaan en zijn er sporen achtergelaten? Hard geworden acryl verf is makkelijk uit kleding/stoffen te verwijderen door de vlek een nacht in een kopje onverdunde, vloeibare groene zeep te laten weken. Dit geldt overigens ook voor harde acrylkwasten.
 

5. Bloedvlekken


Een ongeluk (en dus ook een bloedvlekje) zit in een klein hoekje. Maar geen nood, want zelfs ingedroogde bloedvlekken (en ook andere vlekken trouwens, zoals vetvlekken) gaan er geweldig uit met een beetje glassex. Gewoon erop spuiten, even inknijpen en in de machine doen.
 

Meer handige schoonmaaktips vind je hier.

 

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.