5x leuke sporten voor kleuters

18.01.2020 14:41
leuke sporten kleuter Beeld: Shutterstock

Veel bewegen, leren samenwerken én veel plezier hebben: sporten is goed voor ieder kind. Dit zijn de leukste sporten voor kleuters.

Bij veel sporten worden de lessen afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Zo passen de activiteiten bij de belevingswereld van de kleintjes en duren de lessen niet te lang, omdat jonge kinderen nog moeten leren om zich te concentreren.

Met sommige sporten kun je als peuter al beginnen, maar er zijn ook sporten die pas geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 8. Wat de leukste sporten zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar, zetten we hier voor je op een rij:
 

Judo

Heerlijk, even lekker een potje (veilig) stoeien. Bij judo mag dat en daarom is het voor kleuters een geweldige sport. Bij de meeste judoclubs worden lessen gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar. Een kind krijgt er meer zelfvertrouwen van en hij leert zich te verdedigen.
 

Tennis

Voor kleuters heeft de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) een speciaal programma ontwikkeld: Tenniskids Blauw. Je kind maakt dan tijdens 10 lessen kennis met het spel en ontwikkelt zijn eerste bal- en racketvaardigheden. Er worden allerlei oefeningen gedaan, zoals tik- en balspelletjes met en zonder racket, aan de hand van 4 verschillende thema’s: dierentuin, ridders & prinsessen, circus en op vakantie. Aan het eind ontvangt je kind een mooi diploma.
 

Lees ook:
‘Ieder kind gaat bij ons maar op één sport’ >

 

Atletiek

Houd je kind van rennen en springen? Dan is atletiek misschien een leuke sport voor hem. Bij sommige atletiekclubs mogen kinderen vanaf 4 jaar al instromen, andere clubs hanteren een leeftijd vanaf 5 of 6 jaar. Spelenderwijs leert je kind sprinten, verspringen, hoogspringen, kogelstoten en nog veel meer.
 

Ballet

Vanaf 4 of 5 jaar oud kunnen kinderen meedoen met Klassiek Ballet en op een speelse manier kennismaken met de basiselementen. Afhankelijk van de balletschool is het ook mogelijk om als kleuter al te beginnen met andere dansvormen zoals hiphop en jazz.
 

Voetbal

De nummer 1 sport in Nederland en een ideale manier voor je kind om in teamverband te leren spelen. Bovendien is er altijd wel een voetbalclub op loop- of fietsafstand én het is één van de goedkoopste sporten. Als je kind 4 jaar oud is kan hij als mini-pupil al gaan rennen, schieten en dribbelen op het veld. Vanaf 5 jaar kan je kind ook meedoen aan wedstrijdjes.
 

Bron: Alles Over Sport

 

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >