‘5 redenen waarom ik scheld in bijzijn van mijn kinderen’

08.01.2019 12:52
schelden-in-bijzijn-kind

Schelden in het bijzijn van je kinderen? Kan prima, vindt blogger Kate Levkoff. Op Scary Mommy deelt ze vijf redenen waarom.

1. Ik ben een volwassene

“En één van de voordelen hieraan is: ik ben vrij om te zeggen wat ik wil, wanneer ik dat wil, zonder op m'n vingers getikt te worden.”

 

2. Het zijn kinderen

“Ik weet dat ik het goede voorbeeld moet geven, daarom draag ik een broek als ik ze naar school breng. Maar ze mogen niet vloeken. Ook niet autorijden, de broodrooster gebruiken, alleen de weg oversteken of watermeloen-martini's drinken – ik geef ze graag iets om naar uit te kijken als ze volwassen worden.”

 

Lees ook

Moeder Constance: ‘Ja, mijn zoon (5) mag schelden' >

 

3. Alles is babypraat

“‘Plasje doen', ‘mama knuffie geven?' De helft van de tijd praten we in kindercode's en hebben we geen idee wat we eigenlijk zeggen. Het voordeel van (strategisch) vloeken, is dat het door deze babypraat heen snijdt. Toen mijn normaal zo koele zoon (8) tegen zijn zusje schreeuwde, keek ik hem in z'n ogen en zei: Quit acting like a little shit to your sister! Het hielp.”

 

4. Het ouderschap is een opeenstapeling van ‘what the f*ck'-momenten

“Ik moet mijn ware gevoel uiten als er opnieuw een Lego-stukje in m'n hiel steekt, ik een sok uit de wc-pot verwijder of drie kinderen ruzie maken over wie van hen het meeste van kaas houdt…”

 

5. Want ik heb sinds het moederschap al genoeg opgegeven

“Slaap, gezond verstand, parmantige borsten, carrièrekansen, gelakte nagels, geld, mode, energie, skinny jeans – en ga zo maar door. Moet ik dan ook nog mijn manier van communiceren opgeven? Nee schatten, nooit.”

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >