Of het nou om de verjaardag je eigen kind, je nichtje of de buurjongen gaat: het is nogal een opgave om speelgoed te vinden waar een kind écht lang plezier aan heeft. Daarom: 4 tips om het juiste speelgoed te kiezen.
Lees verder onder de advertentie
1. Ga af op ervaring
Niets is aantrekkelijker dan een hysterische folder van de plaatselijke speelgoedwinkel. Maar zo’n ding kan ook een valkuil zijn: je kind kiest misschien sneller een aantrekkelijk uitziend stuk speelgoed – en is er vervolgens na twee keer spelen alweer op uitgekeken. Ga daarom af op de eerdere ervaringen van je kind. Is er een bepaald stuk speelgoed waarmee je kind dolgraag speelt als-ie op school is, bij de overbuurjongen of z’n nichtje? Grote kans dat je daarmee ook thuis succes boekt.
Lees verder onder de advertentie
2. Kijk naar je kind
Leeftijdsaanduidingen zijn loeihandig, maar laat je niet meteen afschrikken door zo’n cijfer. Sommige dreumesen vinden het geweldig om nu al een spelletje als memory te spelen – je gebruikt dan gewoon minder kaartjes. Naarmate je kind ouder wordt, voeg je gewoon weer kaartjes toe. Zo blijven spelletjes uitdagend en heeft je kind er veel langer lol van. En zo zijn er tig spellen voor kleuters die driejarigen net zo leuk vinden – of voor elfjarigen die kinderen van tien ook leuk vinden.
Lees verder onder de advertentie
3. Op naar de speelotheek
Voor twijfelaars is er nog een andere optie, namelijk speelgoed lenen om te kijken of het aanslaat bij je kind. Je kunt natuurlijk een beroep doen op je zus/buurvrouw/nicht/vriendin, maar bij de plaatselijke speelotheek weet je zeker dat er genoeg te kiezen valt – van puzzels en bordspellen tot aan poppenhuizen en speelautootjes.
Lees verder onder de advertentie
4. Meegroeispeelgoed
Nog zo’n fijne: meegroeispeelgoed. De naam zegt het al: dat is een stuk speelgoed dat zowel leuk is voor dreumesen als voor peuters en kleuters – je breidt het alleen per leeftijdsfase uit door de verschillende niveaus. Op die manier blijft het interessant voor je kind om mee te spelen en experimenteren. Speelgoedfabrikant Fisher-Price heeft zulk speelgoed in alle soorten en maten. Zoals het Theeservies, een spel waarmee je kind leert over samen delen, tellen, goede manieren, verschillende kleuren en nog veel meer. Er zijn drie niveaus– met ieder hun eigen liedjes, zinnen en geluiden. Is je kind toe aan een ander niveau? Kwestie van het knopje verschuiven op het niveau waar je kind aan toe is. Handig: het speelgoed is voor kinderen tussen de zes en achttien maanden, dus je kunt er even mee vooruit.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.