Beeld: Getty
Beeld: Getty

Of het nou om de verjaardag je eigen kind, je nichtje of de buurjongen gaat: het is nogal een opgave om speelgoed te vinden waar een kind écht lang plezier aan heeft. Daarom: 4 tips om het juiste speelgoed te kiezen.

1. Ga af op ervaring

Niets is aantrekkelijker dan een hysterische folder van de plaatselijke speelgoedwinkel. Maar zo’n ding kan ook een valkuil zijn: je kind kiest misschien sneller een aantrekkelijk uitziend stuk speelgoed – en is er vervolgens na twee keer spelen alweer op uitgekeken. Ga daarom af op de eerdere ervaringen van je kind. Is er een bepaald stuk speelgoed waarmee je kind dolgraag speelt als-ie op school is, bij de overbuurjongen of z’n nichtje? Grote kans dat je daarmee ook thuis succes boekt.

 

2. Kijk naar je kind

Leeftijdsaanduidingen zijn loeihandig, maar laat je niet meteen afschrikken door zo’n cijfer. Sommige dreumesen vinden het geweldig om nu al een spelletje als memory te spelen – je gebruikt dan gewoon minder kaartjes. Naarmate je kind ouder wordt, voeg je gewoon weer kaartjes toe. Zo blijven spelletjes uitdagend en heeft je kind er veel langer lol van. En zo zijn er tig spellen voor kleuters die driejarigen net zo leuk vinden - of voor elfjarigen die kinderen van tien ook leuk vinden.

 

3. Op naar de speelotheek

Voor twijfelaars is er nog een andere optie, namelijk speelgoed lenen om te kijken of het aanslaat bij je kind. Je kunt natuurlijk een beroep doen op je zus/buurvrouw/nicht/vriendin, maar bij de plaatselijke speelotheek weet je zeker dat er genoeg te kiezen valt – van puzzels en bordspellen tot aan poppenhuizen en speelautootjes.

 

4. Meegroeispeelgoed

Nog zo’n fijne: meegroeispeelgoed. De naam zegt het al: dat is een stuk speelgoed dat zowel leuk is voor dreumesen als voor peuters en kleuters – je breidt het alleen per leeftijdsfase uit door de verschillende niveaus. Op die manier blijft het interessant voor je kind om mee te spelen en experimenteren. Speelgoedfabrikant Fisher-Price heeft zulk speelgoed in alle soorten en maten. Zoals het Theeservies, een spel waarmee je kind leert over samen delen, tellen, goede manieren, verschillende kleuren en nog veel meer. Er zijn drie niveaus– met ieder hun eigen liedjes, zinnen en geluiden. Is je kind toe aan een ander niveau? Kwestie van het knopje verschuiven op het niveau waar je kind aan toe is. Handig: het speelgoed is voor kinderen tussen de zes en achttien maanden, dus je kunt er even mee vooruit.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >