Beeld: Getty
Beeld: Getty

Struikel je om de haverklap over rondslingerende dino’s en blokkendozen? Tijd om de hoeveelheid speelgoed in je huis drastisch te verminderen. En dat doe je zo.

1. Opgeruimd staat netjes

Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten – en de meeste zijn ook nog eens stylish verantwoord voor in huis. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan categoriseer je het speelgoed per bak en plak je er stickers op. Denk in thema's, zoals bouwsels, knutsels en poppen. Dat is niet alleen handig bij het terugvinden van het speelgoed, maar ook bij het opruimen. Extra tip: zet een van die dozen af en toe op zolder en wissel ze om de paar maanden. Omdat je kind er minder vaak mee speelt, blijft het speelgoed langer 'nieuw' én interessant.

2. Wedstrijdje opruimen

De speelgoedbende in huis opruimen is geen pretje, zeker niet na een drukke dag. Maar het wordt al een stuk leuker als je er een wedstrijdje van maakt samen met je kind. Verdeel de rondslingerende spullen onderling, zet je stopwatch aan en kijk wie er als eerste klaar is. Zo gepiept.

3. Ruilen zonder huilen

Zul je net zien: koop je de allernieuwste pop voor je dochter, is het buurmeisje net uitgekeken op precies zo’n zelfde exemplaar. Prima reden om speelgoed te ruilen, want zo kom jij meteen van het speelgoed af waar je kind al weken niet meer naar omkijkt. Heb je oudere kinderen? Laat ze wat vrienden uitnodigen, sla een paar zakken chips en flessen limonade in en organiseer een ruilbeurs.

4. Meegroeispeelgoed

Het werkt zo: je koopt een stuk speelgoed op het moment dat je kindje een dreumes is. Het speelgoed bevat meerdere speelniveaus. Elk niveau bevat verschillende geluidjes, liedjes, melodietjes en zinnetjes die op dat moment het best aansluiten bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Zodat het ook leuk blijft als je kind ouder wordt. Het concept is bedacht door Fisher-Price, dat meegroeispeelgoed in alle soorten en maten heeft. Neem Dek-Je-Tafeltje, een spel dat kinderen op een leuke manier van alles leert over tafelmanieren, en waarmee ze meteen in eigen tempo leren ontdekken, tellen, sorteren en delen. Het spel heeft verschillende geluiden, liedjes en zinnen die aansluiten op een bepaalde leeftijd. 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >