Struikel je om de haverklap over rondslingerende dino’s en blokkendozen? Tijd om de hoeveelheid speelgoed in je huis drastisch te verminderen. En dat doe je zo.
Lees verder onder de advertentie
1. Opgeruimd staat netjes
Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten – en de meeste zijn ook nog eens stylish verantwoord voor in huis. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan categoriseer je het speelgoed per bak en plak je er stickers op. Denk in thema’s, zoals bouwsels, knutsels en poppen. Dat is niet alleen handig bij het terugvinden van het speelgoed, maar ook bij het opruimen. Extra tip: zet een van die dozen af en toe op zolder en wissel ze om de paar maanden. Omdat je kind er minder vaak mee speelt, blijft het speelgoed langer ‘nieuw’ én interessant.
Lees verder onder de advertentie
2. Wedstrijdje opruimen
De speelgoedbende in huis opruimen is geen pretje, zeker niet na een drukke dag. Maar het wordt al een stuk leuker als je er een wedstrijdje van maakt samen met je kind. Verdeel de rondslingerende spullen onderling, zet je stopwatch aan en kijk wie er als eerste klaar is. Zo gepiept.
Lees verder onder de advertentie
3. Ruilen zonder huilen
Zul je net zien: koop je de allernieuwste pop voor je dochter, is het buurmeisje net uitgekeken op precies zo’n zelfde exemplaar. Prima reden om speelgoed te ruilen, want zo kom jij meteen van het speelgoed af waar je kind al weken niet meer naar omkijkt. Heb je oudere kinderen? Laat ze wat vrienden uitnodigen, sla een paar zakken chips en flessen limonade in en organiseer een ruilbeurs.
Lees verder onder de advertentie
4. Meegroeispeelgoed
Het werkt zo: je koopt een stuk speelgoed op het moment dat je kindje een dreumes is. Het speelgoed bevat meerdere speelniveaus. Elk niveau bevat verschillende geluidjes, liedjes, melodietjes en zinnetjes die op dat moment het best aansluiten bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Zodat het ook leuk blijft als je kind ouder wordt. Het concept is bedacht door Fisher-Price, dat meegroeispeelgoed in alle soorten en maten heeft. Neem Dek-Je-Tafeltje, een spel dat kinderen op een leuke manier van alles leert over tafelmanieren, en waarmee ze meteen in eigen tempo leren ontdekken, tellen, sorteren en delen. Het spel heeft verschillende geluiden, liedjes en zinnen die aansluiten op een bepaalde leeftijd.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.