Struikel je om de haverklap over rondslingerende dino’s en blokkendozen? Tijd om de hoeveelheid speelgoed in je huis drastisch te verminderen. En dat doe je zo.
Lees verder onder de advertentie
1. Opgeruimd staat netjes
Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten – en de meeste zijn ook nog eens stylish verantwoord voor in huis. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan categoriseer je het speelgoed per bak en plak je er stickers op. Denk in thema’s, zoals bouwsels, knutsels en poppen. Dat is niet alleen handig bij het terugvinden van het speelgoed, maar ook bij het opruimen. Extra tip: zet een van die dozen af en toe op zolder en wissel ze om de paar maanden. Omdat je kind er minder vaak mee speelt, blijft het speelgoed langer ‘nieuw’ én interessant.
Lees verder onder de advertentie
2. Wedstrijdje opruimen
De speelgoedbende in huis opruimen is geen pretje, zeker niet na een drukke dag. Maar het wordt al een stuk leuker als je er een wedstrijdje van maakt samen met je kind. Verdeel de rondslingerende spullen onderling, zet je stopwatch aan en kijk wie er als eerste klaar is. Zo gepiept.
Lees verder onder de advertentie
3. Ruilen zonder huilen
Zul je net zien: koop je de allernieuwste pop voor je dochter, is het buurmeisje net uitgekeken op precies zo’n zelfde exemplaar. Prima reden om speelgoed te ruilen, want zo kom jij meteen van het speelgoed af waar je kind al weken niet meer naar omkijkt. Heb je oudere kinderen? Laat ze wat vrienden uitnodigen, sla een paar zakken chips en flessen limonade in en organiseer een ruilbeurs.
Lees verder onder de advertentie
4. Meegroeispeelgoed
Het werkt zo: je koopt een stuk speelgoed op het moment dat je kindje een dreumes is. Het speelgoed bevat meerdere speelniveaus. Elk niveau bevat verschillende geluidjes, liedjes, melodietjes en zinnetjes die op dat moment het best aansluiten bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Zodat het ook leuk blijft als je kind ouder wordt. Het concept is bedacht door Fisher-Price, dat meegroeispeelgoed in alle soorten en maten heeft. Neem Dek-Je-Tafeltje, een spel dat kinderen op een leuke manier van alles leert over tafelmanieren, en waarmee ze meteen in eigen tempo leren ontdekken, tellen, sorteren en delen. Het spel heeft verschillende geluiden, liedjes en zinnen die aansluiten op een bepaalde leeftijd.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.