enge uitspraken kinderen
Beeld: Pexels

Huh, zei je kind dat echt? Het zal je maar gebeuren dat deze uitspraken uit de mond van jouw kinderen komen. Best wel eng, maar later lachen we er vast om.

1. Slaap lekker

"Ik was mijn tweejarige zoon in bed aan het stoppen. Hij zei: 'Vaarwel, papa.' Lacherig antwoordde ik: 'We zeggen welterusten', waarop hij weer reageerde met: 'Weet ik. Maar deze keer zeg ik vaarwel.' Je snapt dat ik die nacht een paar keer ben gaan checken of hij nog in bed lag te slapen."

More content below the advertising

 

2. Weg ermee

"Mijn dochter van drie stond een tijd te kijken naar haar nieuwe babybroer. Ze draaide zich naar mij toe en zei: 'Papa, het is een monster. We moeten het begraven.'"

 

3. Beetje teveel Sims gespeeld

"Vandaag nog zei mijn vierjarige zoon: 'We leven in een neppe wereld en iemand speelt met ons'. Toen ik vroeg wat hij daar mee bedoelde, werd het pas écht creepy. 'Nou, het lijkt alsof iemand dingen met ons doet, maar dat kunnen we niet zien, want wij zijn op deze wereld en zij niet.'"

 

4. Haha, héél grappig. Niet dus.

"Tijdens een vlucht steeg ons vliegtuig niet al te soepel op. De passagiers bleven er rustig onder - op mijn zoon na. Hij riep keihard: 'We gaan allemaal dood!'"
 

Lees ook
5x enge kindertekeningen >

 

5. Dat heeft ze van iemand anders gehoord. Ja, toch?

"Vorig jaar bleef mijn dochter maar huilen. Ze vertelde mij met een bloedserieus gezicht dat ik doodga op mijn drieëndertigste, net zoals 'opa'. Ik heb haar alleen nooit verteld dat mijn vader op die leeftijd is overleden. En ook niet aan iemand anders waar zij bij was. Ik ben nu 33. Je snapt dat ik dit hele jaar al op mijn hoede ben."

 

6. En bedankt.

"Mijn zesjarige zoon vroeg mijn moeder tijdens het spelen: 'Oma, kun je op je buik gaan liggen?' Dat arme mens doet het en mijn knul gaat op haar kont zitten en springt heen en weer. 'Nu zijn we aan het paren als reptielen!' Je wordt bedankt, Discovery Channel."

 

7. Gevangenis spelen

"Samen met mijn kind en zijn zevenjarige vriendje deden we net of ik in de gevangenis werd gestopt. Ik vroeg: 'Wat heb ik gedaan? Vergeten mijn tanden te poetsen? Is het omdat ik mijn huiswerk niet heb gemaakt?' Zij had toch echt iets anders in gedachten. "Je hebt een drieëntwintigjarige vrouw vermoord, terwijl ze 's ochtends vroeg aan het joggen was.' Dus..."

 

8. Een héle trouwe viervoeter

"Toen mijn neefje 3 was, vertelde hij over een hond die aan het voeteneind van zijn bed stond om hem te beschermen. Hij beschreef precies de hond die wij als gezin vroeger hadden voordat hij geboren was."

 

9. Hè, bah

"Toen mijn nichtje 4 was, lieten wij haar een foto van de Eiffeltoren zien. 'Ik kan daar nooit heen', zei ze. 'Daar hebben zij mijn hoofd afgehakt'."

 

10. Dan schrik je je een ongeluk

"Mijn broertje was 2 jaar toen hij zei dat hij had gevochten met iemand uit Botswana. We gaven hem een wereldbol en hij wees het land precies aan. 'Daar woonde ik', zei hij..."

 

11. Hoe bijzonder is dat

"Toen mijn zoon thuiskwam nadat hij kerst had gevierd bij mijn schoonouders, zei hij dat hij opa had gezien. 'Maar niemand anders zag hem'. Opmerkelijk: zijn opa stierf een paar maanden voordat ik zwanger werd van mijn zoon."

 

12. Maar hopen dat het een droom was

"Toen ik klein was, kreeg ik altijd een paniekaanval als ik een vulkaan op tv voorbij zag komen. Dan zei ik tegen mijn moeder dat ik als klein meisje was overleden door alle lava die van de berg naar beneden liep."

Bron: Boredpanda

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

wat-verwachten-tweede-trimester-zwangerschap

Je bent nu twaalf weken zwanger en het eerste trimester inclusief misselijkheid, stemmingswisselingen en afkeer van voedsel en geuren kun je - hopelijk - achter je laten. Maar wat komt er op je af in het tweede trimester? Wij zetten het op een rij.

Zintuigen

Vanaf de dertiende week tot de vijfde maand groeit je baby gemiddeld van 7 naar 37 centimeter en weegt-ie uiteindelijk nog net geen kilo. Hij traint z'n spieren, oefent met ademen én z'n zintuigen gaan werken. Zo kan hij jouw stem vanuit de baarmoeder horen en uiteindelijk herkennen. Verder wordt de vorm van het gezicht steeds menselijker en kan je partner aan het eind van het tweede trimester contact maken met de baby door zijn of haar hand op jouw buik te leggen.

More content below the advertising

 

Lees ook
Deze foto verdient de prijs voor 'zwangerschapsaankondiging van het jaar' >

 

Jij tijdens het tweede trimester

Voor de meeste vrouwen is dit de leukste fase van de zwangerschap: de kans op een miskraam is veel kleiner geworden, misselijkheid neemt af en je buik krijgt nu echt vorm - je komt zo'n halve kilo per week aan. Toch kun je na twaalf weken ook weer nieuwe kwaaltjes krijgen. Brandend maagzuur, bijvoorbeeld. Of bandenpijn en harde buiken. Ook kun je ineens heel vergeetachtig of klungelig zijn. Máár: blame it on the hormonen.

Nog meer mogelijke kwaaltjes: 

  • Pijn in je onderrug
  • Zwangerschapsstriemen
  • Zwangerschapsmasker
  • Kramp in je benen
  • Slapeloosheid
  • Aambeien

 

To do's

Ook deze periode moeten jullie weer veel regelen. Per week zetten we wat tips voor je op een rij: 

Week 14: oriënteer je op een zwangerschapscursus als je die graag wil volgen.

Week 15: veel vrouwen slaan rond deze periode aan het winkelen voor de babyuitzet.

Week 16: vraag het kraampakket aan bij jouw verzekering.

Week 17: als jij en je partner niet getrouwd zijn, moet je partner jullie kind erkennen om ook officieel als vader geregistreerd te worden. Je moet hier samen voor naar het gemeentehuis.

Week 18: het is niet verplicht, maar rond deze tijd kun je een afspraak maken voor de twintigwekenecho. Hier kijkt de echoscopist of je kind lichamelijke afwijkingen heeft. Het is dus geen pretecho, maar een medische echo.

Week 24: hoewel het nog even duurt, is het misschien fijn om nu al te bespreken hoe en waar (thuis of in het ziekenhuis) je zou willen bevallen.

Bron: babyopkomst.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
waarom-veel-babys-s_nachts-niet-doorslapen

Hoe heerlijk het moederschap ook is, die slapeloze nachten zijn afzien. Gelukkig gaat dit - thank goodness - allemaal over, maar troost je tot die tijd met deze vier redenen waarom baby's nog niet doorslapen. Weet je tenminste dat het niet aan jou ligt.

1. Geef 'het vierde trimester' de schuld

Onderzoekers zeggen dat de eerste drie maanden van baby's moeten worden gezien als het 'vierde trimester': ze hebben extra veel aandacht nodig en dit kan ook de reden zijn dat pasgeboren kinderen zo verdomd vaak wakker worden in de nacht. Hoogleraar Darcia Narvaez: 'Onze baby's worden wel 9 tot 18 maanden eerder geboren dan dieren. We willen de baby rustig houden, maar ze zijn nog niet voldoende ontwikkeld.'

More content below the advertising

 

2. Het is de evolutie

Ook zegt Narvaez dat het nu eenmaal in 'de aard van het beestje' zit dat baby's 's nachts wakker zijn. Hiermee doelt ze op het eeuwenoude jachtinstinct. 'Je moet altijd waakzaam blijven, ook tijdens je slaap.' Peter Fleming, een professor aan de Universiteit van Bristol, is het hiermee eens. 'Voor het grootste deel van de menselijke geschiedenis - en nog steeds in veel delen van de wereld - worden baby's zo dicht mogelijk bij hun ouders gehouden, zowel overdag als 's nachts.'

 

Lees ook
‘Wanneer kan ik van mijn baby verwachten dat hij doorslaapt?’  >

 

3. Jouw baby wil graag aandacht

'Jullie kind blijft heus niet wakker om je te irriteren, maar hij wil graag jullie aandacht', stelt Fleming. 'Juist in de nacht is er voor jullie minder afleiding en daar kunnen kinderen van profiteren.'

 

4. Jouw baby is een genie

Oké, ietwat overdreven misschien, maar Fleming zegt dat je een verband kunt leggen tussen intelligentie, ontwikkeling en veel wakker zijn 's nachts. Hij gaat zelfs zo ver dat hij denkt dat ouders die goed naar de behoeften van hun baby luisteren, ervoor zorgen dat het kind later meer empathie heeft. Een studie toonde zelfs aan dat kinderen hierdoor op latere leeftijd minder snel depressief waren.

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >