lifehacks-ouders

Van opblaasbare babybox, een kledingroller voor rondslingerende glitters tot aan brandschoon speelgoed: met deze briljante lifehacks wordt het ouderschap er stukken makkelijker en leuker op.

Waar zouden we zijn zonder tape…

Beeld: 7starcleaning via Instagram

Doe een stuk tape om je hand, veeg ‘m over de vloer en al het rondslingerende knutselspul blijft er meteen aan vastplakken. Oersimpel en tegelijkertijd zo slim, dat je je bijna afvraagt waarom je er zelf niet op gekomen bent.


…of kledingroller?

Geldt ook voor deze kledingroller: ideaal als er in je huis een glitterbom is afgegaan.


Dit is ook al zo’n briljante oplossing

Beeld: via dailymail.co.uk

Ha, op deze manier hoef je de vloer nooit meer te dweilen, want met dit pakje doet je peuter het voor je. Jij een schone vloer, je peuter blij dat-ie de hele dag door mag tijgeren in je woonkamer.


Of deze

Beeld: kidsactivities.com

Eigenlijk bedoeld om schoenen in op te bergen, maar volstaat prima als opslag voor blokjes – echte fanatiekelingen sorteren de boel natuurlijk op kleur.


En hiermee bespaar je zeeën van tijd

Ha, en hiermee ben je in mum van tijd klaar met het wergwerken van die berg strijkgoed van jezelf en je kinderen. Met de Philips PerfectCare Elite Stoomgenerator strijk je namelijk alles – van spijkerbroek tot zijden blouse – zonder dat je de temperatuur hoeft aan te passen. Ook fijn: door de krachtige stoom blijft er geen kreukel meer over. En dan is het strijkijzer ook nog eens lekker licht, energiezuinig en is het ontkalken ervan een eitje.  Scheelt een hoop gedoe – en jij houdt mooi weer tijd over voor andere, leuke dingen.


Dat we dit niet eerder bedacht hebben

Beeld: BuzzFeed

Je kunt een opblaaszwembad natuurlijk bewaren voor de zomer, maar op deze manier heb je er net even wat meer plezier van – en je kind ook, want die kan ongestoord spelen zonder dat je steeds roept dat-ie nergens aan mag komen.


Je kind blij, jij blij

Met deze lifehack schommel je jouw kind op afstand terwijl je van je drankje nipt.


Altijd schone kleren…

Beeld: BargainMax via Instagram

Want geen geknoei meer met smeltende ijsjes.


…schoon speelgoed

Beeld: Gettin' By

Blijft het speelgoed van je kinderen bijna aan je handen plakken als je het opraapt? Gooi de hele mik in een waszak, zet een korte was aan en het is weer schoon.


…en geen zandbak in je huis na een dagje strand

Beeld: Team Johnson

Allemaal dankzij een simpele molton – echt, hoe simpel kan het zijn?


Tot slot: te laat komen is er niet meer bij

Beeld: Viral Nova

…als je steppend naar de kinderopvang kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

kinderen beschrijven simpele dingen

Als je een wind laat, zingt je achterste. En hoe noem je je pols? Gewoon, een hand-enkel. Kinderen zijn een ster in het omschrijven van dingen. We zetten een aantal grappige voorbeelden van Bored Panda voor je op een rij.
 

1. Vampiervlieg

kinderen-beschrijven-simpele-dingen
 
 

2. Verhaal in je oog
kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

3. Strijdlustige eenhoorn

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

 

Lees ook:
Hilarisch: deze kinderen denken dat ze een goede verstopplaats hebben gevonden >


 

 

4. Geen gieren, maar heksen

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

5. Gras op je gezicht

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

6. Een zieke brandweerauto

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

7. Feesthond

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

8. In je broek zingen

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

9. Koude verwarming

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

10. Handenkels

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kind wil niet naar school
Beeld: Unsplash

Iedere ochtend is het raak: huilen, treuzelen, smoesjes verzinnen en tegenstribbelen, gecombineerd met een hardgrondig 'Mama, ik wil écht niet!' Wat moet je doen als je kind niet naar school wil?

Tuurlijk, ieder kind heeft weleens geen zin om naar school te gaan. Zelf stond je vroeger ook niet elke ochtend te trappelen om weer de hele dag in een klaslokaal breuken te leren (en eerlijk is eerlijk: je gaat ook niet standaard fluitend naar je werk, toch?) Het wordt een ander verhaal als je kind stelselmatig 'schoolziek' is. Hoe pak je dat aan?

 

Wat is de reden?

Als je kind keer op keer aangeeft écht niet naar school te willen, is het belangrijk om de reden achter dit gedrag te onderzoeken. Ga het gesprek aan met je kind. Doe dit niet verwijtend of dwingend ('Je hebt niets te willen, je móet naar school!'), maar stel open vragen en neem de antwoorden serieus. Achter de tegenzin om naar school te gaan kan namelijk een serieuze reden liggen: pesten, faalangst of een vervelende sfeer in de klas. Bij kleinere kinderen kan verlatingsangst ook een rol spelen. En sommige schoolkinderen kunnen last hebben van alle prikkels in de klas en op het schoolplein. Om het probleem aan te pakken, moet je dus eerst weten wat de oorzaak is. 

 

Lees ook
KIND: Het beste excuus voor als je te laat op school komt >

 

Dit kun je eraan doen

Probeer je kind gerust te stellen en maak het onderwerp niet te zwaar. Zeg dat iedereen weleens geen zin heeft in school en dat het allemaal ook best spannend is. In het geval van verlatingsangst is het belangrijk om te benadrukken dat jouw kind écht weer wordt opgehaald. Zorg er dus voor dat je op tijd op het schoolplein staat, ter extra geruststelling. Vraag naar hoe zijn dag was geweest en reageer enthousiast op alle verhalen. Benadruk het positieve: 'Wat leuk dat je fijn gespeeld hebt/zo'n mooie tekening hebt gemaakt.' Stimuleer je kind en geef veel complimenten, zeker als er sprake is van faalangst. Wordt jouw kind buitengesloten of gepest, dan is het zaak om dit met de leerkracht te bespreken. De meeste scholen hebben een pestprotocol dat ingezet kan worden om hier een eind aan te maken.

 

Hulp inschakelen

Komen jullie er toch niet zelf uit en blijft het iedere schooldag kommer en kwel? Dan kun je extra hulp inschakelen. Een kindercoach kan helpen met het vergroten van het zelfvertrouwen en het omgaan met stress en prikkels van buitenaf.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >