lifehacks-ouders

Van opblaasbare babybox, een kledingroller voor rondslingerende glitters tot aan brandschoon speelgoed: met deze briljante lifehacks wordt het ouderschap er stukken makkelijker en leuker op.

Waar zouden we zijn zonder tape…


Beeld: 7starcleaning via Instagram

Doe een stuk tape om je hand, veeg ‘m over de vloer en al het rondslingerende knutselspul blijft er meteen aan vastplakken. Oersimpel en tegelijkertijd zo slim, dat je je bijna afvraagt waarom je er zelf niet op gekomen bent.


…of kledingroller?


Geldt ook voor deze kledingroller: ideaal als er in je huis een glitterbom is afgegaan.


Dit is ook al zo’n briljante oplossing


Beeld: via dailymail.co.uk

Ha, op deze manier hoef je de vloer nooit meer te dweilen, want met dit pakje doet je peuter het voor je. Jij een schone vloer, je peuter blij dat-ie de hele dag door mag tijgeren in je woonkamer.


Of deze


Beeld: kidsactivities.com

Eigenlijk bedoeld om schoenen in op te bergen, maar volstaat prima als opslag voor blokjes – echte fanatiekelingen sorteren de boel natuurlijk op kleur.


En hiermee bespaar je zeeën van tijd


Ha, en hiermee ben je in mum van tijd klaar met het wergwerken van die berg strijkgoed van jezelf en je kinderen. Met de Philips PerfectCare Elite Stoomgenerator strijk je namelijk alles – van spijkerbroek tot zijden blouse – zonder dat je de temperatuur hoeft aan te passen. Ook fijn: door de krachtige stoom blijft er geen kreukel meer over. En dan is het strijkijzer ook nog eens lekker licht, energiezuinig en is het ontkalken ervan een eitje.  Scheelt een hoop gedoe – en jij houdt mooi weer tijd over voor andere, leuke dingen.


Dat we dit niet eerder bedacht hebben


Beeld: BuzzFeed

Je kunt een opblaaszwembad natuurlijk bewaren voor de zomer, maar op deze manier heb je er net even wat meer plezier van – en je kind ook, want die kan ongestoord spelen zonder dat je steeds roept dat-ie nergens aan mag komen.


Je kind blij, jij blij


Met deze lifehack schommel je jouw kind op afstand terwijl je van je drankje nipt.


Altijd schone kleren…


Beeld: BargainMax via Instagram

Want geen geknoei meer met smeltende ijsjes.


…schoon speelgoed


Beeld: Gettin' By

Blijft het speelgoed van je kinderen bijna aan je handen plakken als je het opraapt? Gooi de hele mik in een waszak, zet een korte was aan en het is weer schoon.


…en geen zandbak in je huis na een dagje strand


Beeld: Team Johnson

Allemaal dankzij een simpele molton – echt, hoe simpel kan het zijn?


Tot slot: te laat komen is er niet meer bij


Beeld: Viral Nova

…als je steppend naar de kinderopvang kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

bijna-duizend-scholen-nederland-te-weinig-leerlingen

Een op de zeven basisscholen in Nederland heeft te weinig leerlingen. Dat zijn er ruim 900, blijkt uit analyse van RTL Nieuws.

Bij een deel hiervan is het zelfs zo leeg, dat sluiting dreigt.

 

Gemeente

Sinds het nieuwe schooljaar heeft de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) nieuwe normen vastgesteld: het minimaal aantal leerlingen dat op een school moet zitten, hangt af van de gemeente. Zo moet een school in een grote gemeente als Amsterdam minimaal 195 leerlingen hebben, terwijl een school in bijvoorbeeld Delfzijl aan zo’n vijftig leerlingen genoeg heeft. Komt je als onderwijsinstelling drie jaar lang niet aan dat aantal? Dan krijg je geen geld meer van de overheid en moet je in principe dicht.

 

Lees ook
Van 'openbaar' tot 'confessioneel bijzonder': 4 soorten basisscholen op een rij >

 

'Een slechte zaak'

Ondanks dat veel ouders denken dat een 'kleine' school juist goed voor hun kind is, noemt de Onderwijsraad het 'een slechte zaak'. "De kwaliteit van de lessen op kleine scholen is kwetsbaar. Als op zo'n school een docent ziek is of weg gaat, levert dat al snel problemen op. Verder wordt er vaak met combinatieklassen gewerkt en dat is een stuk lastiger voor de leerkracht."

 

Drie keer zo hoog

Ook is een kleine school voor kinderen slecht voor hun sociale ontwikkeling én relatief duurder dan een gemiddelde school, stelt de Raad. "Scholen krijgen een bedrag per leerling, maar ook een 'vaste voet'. Die kosten worden bij een kleine school over minder leerlingen verdeeld en zijn dus bijna drie keer zo hoog als op een gemiddelde school."

Wil je weten hoeveel leerlingen de scholen in jouw woonplaats hebben? Ga naar RTLnieuws.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
zo-willen-kinderen-eten-geserveerd-hebben

Alles op een hoop of netjes naast elkaar: wetenschapper Annemarie Olsen onderzocht hoe kinderen hun eten het liefst geserveerd hebben en wat blijkt? Meisjes (van 7 en 8 jaar oud) hebben een sterke voorkeur voor borden waarop alle ingrediënten van elkaar gescheiden liggen.

Jongens van diezelfde leeftijd hebben geen voorkeur, maar kinderen tussen de 12 en 14 jaar oud willen hun voedsel het liefst deels of helemaal door elkaar geroerd te eten.

 

'Besmetten'

Waarom jongere meisjes een voorkeur hebben voor een serveerstijl waarbij ingrediënten elkaar niet raken, is gissen. “Het kan zijn dat ze geloven dat de verschillende ingrediënten elkaar kunnen ‘besmetten’", zegt Olsen. “Maar het kan ook zijn dat ze de verschillende elementen in een bepaalde volgorde willen eten of dat het ze meer overzicht geeft.”

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

Advies

Of je kind nu een jongen of meisje is, de wetenschapper adviseert ouders sowieso verschillende ingrediënten gescheiden van elkaar op een bord te leggen. "Ze kunnen dan zelf de keuze maken om de ingrediënten één voor één op te eten of toch met elkaar te vermengen."

Bron: scientias.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >