Geen vanille alsjeblieft: ‘We boeken een hotel én nemen een xtc-pil mee’

29.03.2024 15:35
seks na borstamputatie Beeld: Getty Images

Als je kickt op stout en opwindend, ga je natuurlijk niet voor vanilleseks. Nee, deze moeders komen pas in de stemming door iets spannends als partnerruil, sm, trio of tantra.

Handen thuis, griezel

Eva (34), getrouwd met Jeffrey (33), moeder van Lotte (8): “Mijn man Jeffrey en ik bezoeken eens per maand een parenclub. Ooit zijn we er uit pure nieuwsgierigheid beland en sindsdien zijn we vaste gasten. Er hangt een prettige sfeer. Beneden is een gezellige ruimte waar je in lingerie met anderen kletst, danst op de discovloer en lekker eet van het buffet. Boven een gang met ruimtes met kleine en grote kamers waar je je kunt aansluiten bij andere stellen, maar ook met je eigen partner kunt seksen.

Jeff en ik doen het uitsluitend met elkaar, met wat pottenkijkers eromheen. Soms komt er iemand bij ons liggen, maar dat wijzen we af. Een man die mijn rug, benen of billen wil strelen mag nog net, behalve als het een engerd is. Een simpel ‘nee dank je’ is dan genoeg. Er lopen ook veel vrouwen rond die op zoek zijn naar een bi-experiment, maar daar heb ik geen behoefte aan. Voor mij zorgt zo’n avondje uit voor seksuele spanning in onze relatie. Eenmaal thuis hebben we samen de beste seks, opgewarmd als we zijn door alle beelden en ervaringen.”

Voor het betere werk

Marjolein (42), getrouwd met Don (45), moeder van Marthe (17), Loïs (15), Dean (11) en Job (8): “Als je twintig jaar samen bent en een druk gezin hebt, is seks vaak een sluitpost. Iets wat we doen als we niet moe zijn, alle kinderen slapen, er geen klusjes meer liggen en we allebei bloedgeil zijn. Dat is zo ongeveer nooit. De heftige opwinding van onze beginjaren is vaak moeilijk te hervinden, dus houden we het op af en toe een vluggertje ‘om de druk van de ketel te halen’.

Voor betere, intieme seks grijpen we naar hulpmiddelen. Bij ons doet een pilletje wonderen. Zo’n drie keer per jaar, als het hele spul uit logeren is of mijn ouders een weekend komen oppassen, boeken we een hotel én nemen een xtc-pil mee. Dat helpt om elkaar weer enorm interessant en aantrekkelijk te vinden. We kletsen de hele avond over alles wat we mooi en leuk aan de ander vinden en vrijen een gat in de nacht.”

Lees ook: In vuur en vlam: ‘We zagen niets van de stad, maar van de hotelkamer des te meer…’

Lang en gelukkig

Stefanie (32), getrouwd met Lars (44), moeder van Nikkie (6) en Kiki (2): “Lars en ik zijn heel bedreven in de tantra. Ooit leerden we elkaar kennen op een cursus mindfulness, sindsdien hebben we dat ‘leven in het moment’ toegepast op ons seksleven. Als we seks hebben, houden we halve marathons. We trekken daar rustig de hele zaterdagavond, nacht en deel van de zondag voor uit. Kwestie van mediteren en masseren, kussen, knuffelen en strelen en opgaan in elkaar.

Het is vooral veel voelen en verbinding maken. Een orgasme is absoluut niet het doel. Het gaat om de reis die we samen maken en om het genieten. Soms doen we hazenslaapjes tussendoor, maar eigenlijk kun je stellen dat een vrijpartij van ons zo’n twaalf uur duurt. Meestal wisselen we elkaar op zondag af: kan de een bij de kinderen zijn en de ander even bijslapen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In samenwerking met Kek Mama