Dit is waarom je nooit een kruik in de kinderwagen moet leggen

20.12.2023 09:00
Dit is waarom je nooit een kruik in de kinderwagen moet leggen

Als je in de winter naar buiten gaat met je baby wil je natuurlijk dat hij het zo warm mogelijk heeft. Een kruik houdt je baby warm, maar toch is het geen goed idee om een kruik in de kinderwagen te leggen. Wij vertellen je waarom.

Tijdens je zwangerschap heb je waarschijnlijk kruiken ingeslagen voor in het bedje van je baby. Een pasgeboren baby kan zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet goed regelen en daarom is een kruik cruciaal. Maar als een kruik in het bedje zo belangrijk is, waarom mag dat in de kinderwagen dan niet?

Gebruik geen kruik in de kinderwagen

Dat heeft alles te maken met de afstand tussen de kruik en de baby: die is in een kinderwagen te klein. In het bedje is het ook erg belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen de baby en de kruik, daarom wordt-ie vaak aan het voeteneinde gelegd. Wil je graag een warme kinderwagen? Dan kun je de kruik wel gebruiken om de kinderwagen voor te verwarmen. Je haalt de kruik er dan uit zodra de baby erin gaat.

Je baby warm houden

Hoe je je baby nog meer warm kunt houden? Uiteraard door hem warm aan te kleden. Een richtlijn is om altijd voor één laagje meer te gaan dan je zelf draagt. Draag je zelf een winterjas? Geef je baby dan ook een dik jasje én een dekentje. Bedenk je dat jij tijdens het wandelen beweegt, maar je baby niet. Het kan dus zomaar dat jij het hartstikke warm krijgt, maar je baby het koud heeft.

Ga voor laagjes

Het is wel slim om voor laagjes te gaan. Je hebt van die ontzettend leuke berenpakjes voor baby’s, maar het nadeel daarvan is dat je geen laagje uit kunt doen, bijvoorbeeld wanneer je even een winkel in gaat. Het gevaar dat je baby het te warm krijgt, ligt dan op de loer. Hoe merk je dat je baby het te warm heeft? Voel altijd even in het nekje en aan de voetjes. Als je baby het te warm heeft, voelen die warm en bezweet aan.

Bron: Ouders van Nu

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief