"Heel dun." "Een ovaal rondje met van die pootjes." "Een klein spinnetje." "Zwart!" "Geel!" Bijna alle kinderen hebben wel eens hoofdluis, maar wat weten ze er eigenlijk van? In dit schattige filmpje vertellen ze erover. Kijk maar even. Zitten wij intussen middenin een flashback naar Dinges met Frank Masmeijer.

>> Lees ook: selfies zorgen voor toename hoofdluis <<

 

Nog wat hoofdluisfeitjes

Nu het nieuwe schooljaar (bijna) is begonnen, is de kans dat je kind hoofdluis krijgt ook weer aanwezig. (Lees: veel kinderen op een kluitje). Uit onderzoek van hoofdluisexpert Prioderm blijkt dat bijna 37 procent van de Nederlandse gezinnen het afgelopen jaar één keer te maken heeft gehad met een hoofdluisbesmetting.

 

Twintig procent van de gezinnen kreeg zelfs twee keer in eén jaar tijd te maken de kriebelende, jeukende beestjes. Hoog tijd om er weer aandacht aan te besteden, vindt Prioderm. Het merk maakte daarom dit geinige filmpje, waarin ze kinderen de hemd van het lijf vragen over luizen.

 

Niet leuk, wel handig

En dan hebben we ook nog een paar interessante luizenfacts voor je. Niet per se leuk, maar wel handig om te weten. Al denken we liever niet al te vaak aan nummer 3. Brrr...

  1. Hoofdluizen zijn ongeveer drie millimeter lang zijn kunnen één maand leven.
  2. Hoofdluizen leven van mensenbloed, door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken.
  3. Een volwassen hoofdluis legt in één maand ongeveer 250 eitjes (neten).
  4. Bij een eerste hoofdluisbesmetting treedt jeuk pas na één tot twee weken op, als het aantal hoofdluizen toeneemt.
  5. Hoofdluizen houden vooral van warme, behaarde plekken en zitten daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony.

Heb je een peuter, dan kun je er donder op zeggen dat-ie alles wat hij tegenkomt in zijn mond wil stoppen. Of in z’n neus, zoals het Amerikaanse jochie Jayce deed. Onmogelijke opgave om het er zonder drama uit te krijgen, zou je denken. Dat geldt echter niet voor vader Josh: die bedacht deze geniale oplossing – en ach, het snot nam hij maar op de koop toe.


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

In huize Eden-Laurenz zitten Mark en Bobbi niet stil: de twee gaan op barista-cursus om de ene na de andere goddelijke cappuccino te kunnen maken - en dat is zo makkelijk nog niet. Wel nuttig, want door de doorkomende kiezen van Brandon (lees: slapeloze nachten) kunnen ze wel een goeie bak gebruiken.

Bron: LINDA.tv

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >