"Heel dun." "Een ovaal rondje met van die pootjes." "Een klein spinnetje." "Zwart!" "Geel!" Bijna alle kinderen hebben wel eens hoofdluis, maar wat weten ze er eigenlijk van? In dit schattige filmpje vertellen ze erover. Kijk maar even. Zitten wij intussen middenin een flashback naar Dinges met Frank Masmeijer.

>> Lees ook: selfies zorgen voor toename hoofdluis <<

 

Nog wat hoofdluisfeitjes

Nu het nieuwe schooljaar (bijna) is begonnen, is de kans dat je kind hoofdluis krijgt ook weer aanwezig. (Lees: veel kinderen op een kluitje). Uit onderzoek van hoofdluisexpert Prioderm blijkt dat bijna 37 procent van de Nederlandse gezinnen het afgelopen jaar één keer te maken heeft gehad met een hoofdluisbesmetting.

 

Twintig procent van de gezinnen kreeg zelfs twee keer in eén jaar tijd te maken de kriebelende, jeukende beestjes. Hoog tijd om er weer aandacht aan te besteden, vindt Prioderm. Het merk maakte daarom dit geinige filmpje, waarin ze kinderen de hemd van het lijf vragen over luizen.

 

Niet leuk, wel handig

En dan hebben we ook nog een paar interessante luizenfacts voor je. Niet per se leuk, maar wel handig om te weten. Al denken we liever niet al te vaak aan nummer 3. Brrr...

  1. Hoofdluizen zijn ongeveer drie millimeter lang zijn kunnen één maand leven.
  2. Hoofdluizen leven van mensenbloed, door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken.
  3. Een volwassen hoofdluis legt in één maand ongeveer 250 eitjes (neten).
  4. Bij een eerste hoofdluisbesmetting treedt jeuk pas na één tot twee weken op, als het aantal hoofdluizen toeneemt.
  5. Hoofdluizen houden vooral van warme, behaarde plekken en zitten daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony.


Saar heeft haar operatie achter de rug en voelt zich weer goed. Gelukkig maar, want ze moet deze week naar een bruiloft. Dochter Scottie gaat die avond voor het eerst bij oma logeren. En dat is voor Saar niet makkelijk.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

video-vader-kinderen-in-bad

Bad voor de helft vullen met water, paar druppels badschuim erin, speeltjes erbij en klaar ben je - de vader uit onderstaande video pakt het toch wat grootser aan.

En dat resulteert in een hilarische video die al duizenden keren is geliket.

 

Lees ook
17x de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen >

 

'Een goede echtgenoot'

Op Facebookpagina Good Husband Movement - LoveTap schrijft de vader: 'Een goede echtgenoot zijn, betekent soms niet meer dan een goede vader zijn.' En daar geven wij 'm groot gelijk in.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >