In samenwerking met Kek Mama

Zo houd je het hoofd koel op warme dagen

17.05.2019 07:54

Ze staan weer voor de deur: die lange, warme zomerdagen. Hoe heerlijk de zon ook is, soms snak je naar wat afkoeling. Met deze trucs hou je je hoofd koel.

1. Hou ramen en gordijnen dicht

De verleiding is groot om met mooi weer de ramen wijd open te zetten. Maar als het kwik boven de 30 graden stijgt, is het juist slim om het omgekeerde te doen: alle ramen en deuren sluiten. En trek vooral ook de gordijnen dicht. Hiermee hou je de hitte enigszins buiten de deur. Koelt het ’s avonds af, dan kunnen de ramen weer even lekker open voor frisse lucht.

 

2. Gebruik de ventilator optimaal

Een ventilator is een dikke aanrader op warme dagen. Maar je kunt ‘m nóg effectiever inzetten door er ijs voor te plaatsen. Tip: vries een paar flessen met water in. Zet dit bevroren water voor de ventilator en geniet van het extra koele briesje. Een bak met ijsklontjes werkt ook prima.

 

3. Maak zelf limonade

Warmte maakt dorstig. En in die hitte smaakt niets lekkerder dan een glas koele, bruisende limonade. Goed nieuws: die maak je nu heel makkelijk zelf met de nieuwe Quooker CUBE. De Quooker ken je al als kokendwaterkraan, maar met het CUBE-systeem kan hij nog veel meer. Hiermee tap je namelijk naast 100°C kokend, ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. IJsblokjes, beetje siroop, komkommer of limoenpartjes erbij en drinken maar. 

 

 

4. Lekker los

Hoe mooi je die skinny short of dat polyester topje ook vindt, beter draag je op warme dagen kleding die lekker los om je lichaam valt. Fladderjurkjes en tunieken zijn ideaal tijdens de hitte. Kies voor kleding van katoen of linnen. In deze natuurlijke stoffen zweet je minder snel. 

 

5. Bestel eten

De oven en het fornuis maken het alleen maar nóg warmer in huis. Perfect excuus om lekker een pizza of sushi thuis te laten bezorgen. Of maak een frisse salade met bijvoorbeeld feta, watermeloen, verse munt en waterkers.