De eerste drie tot zes maanden is een wiegje voor je baby heerlijk om in te slapen. Het geeft een geborgen gevoel, staat mooi in de babykamer én past door het compacte formaat goed naast je eigen bed als je aan co-sleeping doet. Geen idee welke je moet kiezen?
Lees verder onder de advertentie
Wij zetten de verschillende soorten wiegjes voor je op een rij.
Co-sleeper
Lees verder onder de advertentie
Dit is een compact, licht wiegje dat in elf hoogtes instelbaar is. Hij past dus naast ieder bed en omdat de zijwanden van gaas zijn, zie je je baby altijd liggen en is er voldoende ventilatie. – Inclusief matras, matrashoes en bevestigingsriemen – Zijkant kan met één hand worden geopend – Licht hellende stand voor kindjes met reflux
Je kunt als wieg ook een mand gebruiken die aan de veiligheidseisen voldoet. Zoals deze gevlochten Mozes-mand, die gemaakt is van riet. Er wordt een matrasje bijgeleverd en een standaard is los verkrijgbaar. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook zó verplaatsen (zonder je kleine erin…) want hij is lekker licht. – Lengte: 84 cm, Breedte: 44 cm – Matrasmaat: 40 x 80 cm – Materiaal: riet
Wil je het wiegje niet alleen thuis gebruiken maar ook meenemen naar opa en oma of bij een weekendje weg? De Soozly reiswieg klap je handig in en weegt nog geen vijf kilo. Extra fijn: er zit een speciaal op maat gemaakte klamboe bij die je met drukknopen vastmaakt. Geen gedoe met muggen en ander ongedierte, dus. – Inclusief draagtas en matras – Afmeting wiegje 70 x 86 x 46 cm – Afmeting wiegje ingeklapt: 85 x 47 x 9 cm
Zoek je een wiegje dat ook in de schommelstand kan, dan zit je goed met deze van Happy Baby. Om de wieg vast te zetten kun je één of beide houten blokkeerknoppen gebruiken die aan het hoofd- en voeteind geplaatst zijn. – Matras wordt niet bijgeleverd. – Matrasmaat is 40 x 80 cm – Lees voor gebruik de instructie die bij de wieg zit zorgvuldig door
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.