Frisse neus halen? Het allerleukste buitenspeelgoed voor in de herfst op een rij

17.10.2021 09:02
buitenspeelgoed herfst Beeld: Getty Images

Buitenspelen in de herfst is minstens zo leuk als in de zomer. Het is wat frisser en soms wat druilerig, maar op droge dagen valt er van alles te ontdekken en beleven. Er is ook allerlei leuk buitenspeelgoed dat in herfst misschien nét even interessanter is om mee in de weer te zijn.

Kek mama zet een aantal van dat leuke herfstvermaak voor je op een rij.

 

1. Kids at Work kastanje knutselset

Kastanjes zijn natuurlijk hét knutselmateriaal van de herfst, maar niet het makkelijkste te verwerken. Met deze handige kastanje boorset van Kids at work maak je gemakkelijk en veilig gaten in je verzamelde kastanjes, om er poppetjes, spinnen, een slinger of iets anders moois van te maken. Plof neer aan de tuintafel in het herfstzonnetje en laat je fantasie z’n werk doen.
– Inclusief kastanjehouder, drie verschillende handboortjes en 300 prikkers
– Gemaakt van hout en metaal

Yes, dit handige knutselgereedschap gaat zeker van pas komen

 

2. Plum ‘Mud Pie-buitenspeelkeuken’

Van je gevonden bladeren, eikels, dennenappels, kastanjes en stenen lekkere soepjes koken en taarten bakken? Dat kan geweldig in deze stijlvolle, natuurlijke buitenkeuken van Plum. De Mud Pie-keuken heeft een ijzeren gootsteen en wordt geleverd met metalen pannen en keukengerei waarmee je kind heerlijk in de buitenlucht kan kokkerellen. Ook leuk: laat je kind in de plantenbak zelf bloemen of kruiden kweken.
– Vanaf 3 jaar
– 160x70x116cm (BxDxH)
– Verf de keuken in de lievelingskleur van je kind

Wauw, deze keuken is een geweldig voor in onze tuin

 

Lees ook
12x leuke buitenspelletjes en -activiteiten voor op heerlijke herfstdagen >

 

3. Bosch tuinset met kruiwagen

Terwijl jij de tuin winterklaar maakt, kun je best wat hulp gebruiken van je mini, toch? Met deze speelgoed-tuingereedschapset van Bosch kunnen kinderen vanaf 2 jaar helpen in de tuin en zich zo al ‘heel groot’ en nuttig voelen. Leuk om papa en mama mee te helpen, maar natuurlijk ook top voor in een eigen tuinhoekje of zandbak. De set bevat een kruiwagen, schep en hark met steel, en tuinhandschoenen. Stimuleert buitenspelen en belangstelling voor de natuur.
– Vanaf 2 jaar
– 33x70x27cm (BxLxH)
– Stevige kwaliteit kunststof

Deze te leuke tuinset ga ik zeker shoppen voor mijn kind

 

4. Vlinder-vlieger van Günther

Deze mooie vlieger in de vorm van een vlinder is leuk in de zomer, maar biedt misschien wel meer vermaak in de herfst, wanneer de wind net iets vaker en harder waait. Dit exemplaar van Günther heeft prachtige dubbele staarten die wonderschoon zwieren in de lucht. Het sterke, kleurvaste doek en het frame van fiberglass zorgen ervoor dat je kind lang plezier zal hebben van deze vlieger.
– Vanaf 6 jaar
– Spanwijdte: 65cm
– Doek van polyester, frame van sterk fiberglass

Wauw, hier gaan we sowieso het hele jaar plezier van hebben

 

5. SES maak je eigen vogelhuisje

De vogeltjes een handje helpen in het najaar en de winter? Knutsel zelf een voederstation voor alle fladderaars in de tuin of op het balkon. Met de makkelijk te volgen instructies zet je dit vrolijke vogelverblijf (mét boho-details) eenvoudig in elkaar. De set bevat houten onderdelen, draad, een set kralen, lijm en een kwastje.
– Vanaf 6 jaar
– Verpakking: 30x20x4cm
– 1x bouwen, het hele jaar plezier van

Dit gaat mijn kind helemaal geweldig vinden

 

Probeer je jouw kind ook iets vaker de deur uit te krijgen? Met deze tips wordt buitenspelen nóg leuker voor je kind.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >