Zo bespaar jij je energie in 2024!

02.01.2000 10:49

Herken je dat gevoel van altijd maar rennen en vliegen? Ervoor zorgen dat je kids op tijd op school zitten, je eigen worklife op orde loopt, het avondeten op tijd op tafel staat en ook nog even aandacht hebt voor je partner? En dat zonder een momentje voor jezelf. Tijd om hier verandering in te brengen in 2024! Lees hier 4 goede voornemens waar je gelijk mee wilt beginnen!

Tijd voor jezelf

Het gezin draaiende houden kost veel energie. Je bent non-stop bezig met het zorgen voor anderen, maar vergeet ook niet aan jezelf te denken! Door regelmatig me-time-momentjes in te plannen om tot rust te komen, heb jij straks weer energie voor 10! Zonder jezelf bijvoorbeeld even lekker af met een goed boek. Lampjes uit en de kaarsjes aan, even weg van alle prikkels en tijd voor rust!

Stap voor stap

Multitasker mommy is jouw bijnaam. Terwijl je de was aan het opvouwen bent zit jouw hoofd al bij dat mailtje dat je moet opzoeken, de boodschappen die je moet doen en wat je vanavond voor het avondeten zal gaan maken. Multitasken kan voor behoorlijk wat stress zorgen, je bent met 100 dingen tegelijk bezig en maakt je druk om dingen waar je nu nog helemaal niet aan toe bent. Dus: stap voor stap. Maak een taak helemaal af, zodat je hem ook echt kan afsluiten in plaats van op stand-by te zetten. Zo kun je rustig door naar de volgende stap.

Gezond 2024

Een gezondere levensstijl, het lijkt soms moeilijk voor elkaar te krijgen met alle dagelijkse to-do’s. Een paar keer in de week sporten kan lastig zijn óf is misschien niet voor je weggelegd. Kijk dan naar wat wél kan: een wandeling met de kinderwagen of een danssessie in de woonkamer met je kinderen. Ook dit is extra beweging én geeft je een heuse energieboost!

Quality time

Pfoe, de kids liggen op bed, tijd voor jou en je partner. We snappen het, jullie zijn moe na weer een hectische dag. Gelukkig kun je ook laagdrempelig samen genieten van wat quality time. Gezellig samen op de bank bijkletsen over de dag, onder een lekkere warme deken. Vergeet niet de kachel wat lager te zetten, anders wordt het straks wel heel warm. Of ga gezellig een potje kaarten bij kaarslicht, hoe romantisch!

Met deze goede voornemens zorg jij dat je in 2024 meer energie hebt voor jezelf én je gezin. Wil je meer weten over hoe je in huis nog meer energie kan besparen? Essent geeft je een aantal tips. Je ontdekt ze hier!