Woonverzekering regelen? Hier moet je op letten

15.05.2024 15:04

Ben jij op zoek naar de perfecte woonverzekering voor je huis, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Je bent niet de enige.

Veel mensen vinden het lastig om een geschikte polis samen te stellen, want er is veel waaruit je kunt kiezen waardoor je het overzicht snel kwijt raakt. De hoogste tijd dus om helderheid te scheppen en dat is precies wat we voor je willen gaan doen. Wij laten je zien waar je op moet letten wanneer je een goede woonverzekering wil afsluiten en hoe je je zaakjes vandaag nog kunt regelen. Het is namelijk heel eenvoudig.

Verzekeringen voor je huurwoning

Welke woonverzekering voor jou het beste is, hangt af van je woonsituatie. Heb je een huurwoning, dan ben je snel klaar. Je hebt dan namelijk alleen een inboedelverzekering nodig. Met deze verzekering verzeker je alle schade die kan ontstaan aan de spullen die in je huis staan. Deze schade kan ontstaan door kleine ongelukjes zoals een fles wijn die over je witte vloerbedekking gaat, maar ook door grote incidenten zoals een woningbrand. Omdat schadeposten snel kunnen oplopen, is het heel belangrijk dat je een inboedelverzekering afsluit.

Denk je dat je inboedel niet veel waarde heeft, dan moet je bedenken dat het er ook om gaat of je in een keer je hele inboedel kunt vervangen? Dat is bij veel mensen niet het geval waarmee nogmaals duidelijk wordt hoe belangrijk een verzekering is. Zorg er daarom altijd voor dat je er een afsluit, zodat je jezelf heel veel problemen kunt besparen. Wat ook goed is om te weten, is dat je polis je ook helpt wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercrime. Dit kan ook veel geld kosten en dus is het fijn dat je hier een polis voor hebt.

Verzekeringen voor je koopwoning

Als je een woning gekocht hebt, heeft dat ook gevolgen voor je woonverzekering. Je moet ook in deze situatie een inboedelverzekering afsluiten, want ook in je koopwoning staan spullen die beschadigd kunnen raken. Breekt er bijvoorbeeld een keer brand uit in je woning, dan zal ook het pand zelf beschadigd raken. In dat geval moet je ook een opstalverzekering hebben. Je kunt een opstalverzekering afsluiten via Univé of bij een andere verzekeraar.

Wij raden je aan om je pakket aan te vragen bij je huidige verzekeraar, zodat je kunt profiteren van pakketkorting. Dit is een korting die je krijgt wanneer je meerdere polissen bij een verzekeraar afsluit. Zo ben je dus niet alleen heel goed verzekerd, maar ook nog eens voordelig. Ook je opstalverzekering komt met extra’s. Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan kun je schade aan deze panelen ook uit je opstalverzekering halen. Je ziet het: met je opstalpolis voeg je nog een extra stap toe aan de verduurzaming van je woning.

Fijne extra’s

Voor vrijwel iedere verzekering geldt dat hoe beter je hem afstemt op je persoonlijke situatie, hoe meer voordeel je ervan kunt hebben. Kijk daarom ook altijd naar de optionele aanvullende dekkingen wanneer je een woonverzekering samenstelt. Je kunt kiezen voor ruitbreuk waarmee je je ramen extra verzekert, of kies voor het mobiele elektronica pakket. Raakt je telefoon of die van een van je gezinsleden beschadigd, dan kun je de schade herstellen en de factuur bij je verzekeraar neerleggen. Daarmee voorkom je hoge onkosten en kun je langer met je telefoon. Kijk even op de site van je verzekeraar voor meer info.