Welke verzekeringen zijn met kinderen absoluut aan te raden?

23.05.2024 09:39

Wanneer je kinderen hebt, is het opletten geblazen. Er kan ontzettend veel misgaan, want kinderen zijn onvoorspelbaar. Tegelijkertijd wil je je kinderen natuurlijk koste wat kost behoeden voor vervelende situaties. In geval van nood kan een verzekering, zoals van Allianz Direct, kosten dekken van schade die je niet uit eigen zak kunt betalen. Als ouder is het goed om naar je verzekeringen te kijken, want kinderen brengen nieuwe risico’s met zich mee. Welke verzekeringen zijn een absolute must als je kinderen hebt? Daar vertellen we je samen met Allianz Direct in dit artikel alles over.

Een fijne zorgverzekeraar

In Nederland ben je verplicht om in ieder geval het basispakket van de zorgverzekering af te sluiten. Je kinderen kunnen gewoon meeverzekerd zijn op jouw poli, maar omdat de gezondheid van je kinderen natuurlijk op één staat, is het wel slim om eens kritisch naar je verzekeraar te kijken, de ene verzekeraar is immers de andere niet. Sluit een deal waar je je goed bij voelt. Check eens bij de consumentenbond of op onafhankelijke review websites welke verzekeraar positief uit de test komt. Zo weet je zeker dat jouw kindje de juiste steun krijgt in geval van ziekte.

Een reisverzekering

Het is heerlijk om met het gezin op vakantie te gaan, maar zeker met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Sluit daarom een goede reisverzekering af. Klik hier voor meer informatie. Zo weet je zeker dat je bij verlies van spullen, ziekte, annulering, ongeluk of diefstal niet in de financiële problemen komt. Aangezien je met kinderen niet constant op reis zult zijn (ze moeten immers gewoon naar school), heb je de meeste baat bij een kortlopende reisverzekering. Die betaal je alleen over de periode dat je daadwerkelijk op vakantie bent.

Een aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen zijn onhandig, enthousiast en kunnen weleens een kort lontje hebben. Het kan daarom zomaar gebeuren dat jouw kind iets kapot maakt, wat aan een ander toebehoort. Met een aansprakelijkheidsverzekering dek je voor het hele gezin de kosten wanneer iemand iets kapot maakt wat van een ander is. Voor volwassenen wordt de dekking alleen uitgekeerd wanneer het om schade gaat die per ongeluk toegebracht wordt. Kinderen onder de 14 worden echter niet aansprakelijk gehouden voor iets wat ze met opzet kapotmaken. Daarom kun je met een aansprakelijkheidsverzekering vaak ook de schade laten dekken van iets wat jouw boze kind met opzet kapot gemaakt heeft. Na de leeftijd van 14 jaar geldt dit helaas niet meer en als kinderen de 16 zijn, ben niet langer jij, maar het kind zelf aansprakelijk. Ook uitwonende kinderen kunnen nog profiteren van de aansprakelijkheidsverzekering van het gezin. Dit kan tot een leeftijd van 26 jaar. Daarna zullen ze zelf een verzekering moeten afsluiten.