Dit moet je per dag sparen voor een ton op de 18e verjaardag van je kind

16.02.2024 10:43
sparen ton 18 jaar Bron: Unsplash

Het leven is niet goedkoop en veel starters hebben moeite met het vinden van een woning. Logisch dus dat je als ouders misschien al daarop wil anticiperen. Sparen voor je kind bijvoorbeeld. Met dit bedrag per dag, spaar je bijvoorbeeld voor de achttiende verjaardag een ton bij elkaar.

Een ton sparen klinkt heel moeilijk en het is ook veel geld, zelfs als je het verspreid over achttien jaar. Het zal dan ook niet iedere ouder lukken om dit bedrag dagelijks aan te kant te zetten, maar ook een kleiner bedrag sparen kan je kind natuurlijk helpen op latere leeftijd. Bovendien, wie het kleine niet eert…

Zoveel moet je per dag sparen voor een ton op de 18e verjaardag

Het is eigenlijk een hele simpele rekensom. 100.000 euro delen door 6.574 dagen (uitgaande van 4 schrikkeljaren) is namelijk 15,21 euro per dag. Dat komt neer op ruim 456 euro per maand. Niet iets dat iedereen zomaar over heeft natuurlijk.

Maar, om bijvoorbeeld 10.000 euro te sparen heb je dus maar 1,52 euro per dag nodig. Dat is misschien wel iets dat voor de meeste mensen haalbaar is.

Niet in één keer schenken

Hou er wel rekening mee dat je niet zomaar een groot bedrag in één keer aan je kind mag schenken. Vroeger kon dat wel, met de zogenaamde jubelton, maar die is inmiddels afgeschaft. Het is dus verstandiger om een spaarrekening te maken die al op naam van je kind staat en daar maandelijks een bedrag op te storten. Per jaar mag je in 2024 maximaal 6.633 euro schenken aan je kind. Mocht je toch die ton willen sparen, dan kan dat dus wel. Om een ton te sparen in 18 jaar, moet je jaarlijks namelijk 5.556 euro sparen.

Als je het geld op een spaarrekening zet, zal er bovendien nog een klein beetje spaarrente bij komen gedurende 18 jaar en hou je dus uiteindelijk iets meer over dan dat je eigenlijk hebt gespaard.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.