Last minute aangifte gedaan? Dit is wanneer jij je belastinggeld terugkrijgt

13.05.2024 13:00
geld Beeld: Getty Images

Op 1 mei was het weer zo ver: de jaarlijkse race tegen de klok om je belastingaangifte op tijd in te dienen. Maar wanneer kunnen die last-minute indieners eigenlijk hun geld terug verwachten?

Last minute cash

In de laatste chaotische week voor de deadline van 1 mei, hebben maar liefst 1,3 miljoen mensen hun aangifte gedaan. Op de allerlaatste dag was het een ware stormloop, met nog eens 390.000 mensen die op het nippertje toesloegen. Ben jij een van die last-minute helden die nu wacht op wat extra cash op de rekening?

Mensen die voor 1 april hun aangifte hebben ingediend, kunnen rond 1 juli een bericht verwachten over hoeveel geld ze kunnen verwachten of moeten afdragen. De eerste belastingaanslagen werden al op 25 april de wereld in gestuurd door de Belastingdienst. Als je recht hebt op een terugbetaling, is de kans groot dat je deze al snel daarna ontvangt.

Voor 1 juli

De Belastingdienst doet zijn best om degenen die na 1 april hun aangifte hebben ingediend binnen drie maanden van een bericht te voorzien. Dat betekent dat zelfs de last-minute indieners waarschijnlijk voor 1 juli hun aanslag zullen ontvangen en mogelijk snel daarna ook geld terugzien. Dus of je nu tot het laatste moment hebt gewacht met je aangifte of er al weken geleden bij was, je zit waarschijnlijk in hetzelfde schuitje.

Voor degenen die slechts een klein bedrag moeten betalen aan belasting, bestaat de kans dat het wordt kwijtgescholden Je hoeft namelijk alleen te betalen als het bedrag hoger dan 52 euro of meer is. Je ontvangt geld terug als het bedrag 17 euro of meer is.

Bron: NU.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.