Dít bedrag geven ouders gemiddeld uit aan een kinderwagen

19.05.2024 16:04
Dít bedrag geven ouders gemiddeld uit aan een kinderwagen

Kinderwagens heb je in allerlei vormen en kleuren en ook met allerlei verschillende prijskaartjes. Ga je voor een tweedehandsje van een paar tientjes of voor een super-de-luxe exemplaar van duizenden euro’s? Dít bedrag besteden ouders gemiddeld aan een kinderwagen.

Keuzes, keuzes, keuzes

Laten we eerlijk zijn: het belangrijkste is dat je je kind erin kunt vervoeren. En dat lukt, of je kinderwagen nu goedkoop is of peperduur. Toch zijn er een boel keuzes te maken als het op kinderwagens aankomt. Wil je een kinderwagen met een vaste reiswieg of toch een combiwagen waar je ook makkelijk een MaxiCosi op kunt klikken of een buggy van kunt maken? Wil je dat-ie makkelijk in te klappen is en een licht gewicht heeft, omdat je ‘m vaak in de auto mee wil nemen? Of mag-ie juist lekker stevig en zwaar zijn?

Persoonlijke voorkeuren

Het draait allemaal om persoonlijke voorkeuren. Vind je bijvoorbeeld het type gordel, de dikte van het matrasje of de hoogte van de duwstang belangrijk? Moet-ie veel opbergruimte hebben voor je boodschappen of wil je graag een goede zonneklep? En hoe zit het met accessoires zoals een parasol, regenhoes, voetenzak en bekerhouder? Moeten die erbij zitten of koop je die liever los? Je leest het al: de keuze is reuze. En dan hebben we het nog niet eens over tweeling- of meerlingwagens gehad voor als je er meer dan één kind in wil vervoeren.

Wat doen andere ouders?

Misschien ben je nu zwanger van je eerste kind, wil je voor het eerst een kinderwagen aanschaffen en heb je werkelijk geen idee welke keuzes je moet maken. Snappen we! Dan is het fijn om te weten waar andere ouders voor kiezen en wat ze aan een wagen uitgeven. Nu kun je natuurlijk aan ouders in je omgeving vragen wat zij belangrijk vinden aan een kinderwagen. Wat vinden zij aanraders en wat juist niet?

Wat geeft men gemiddeld uit aan een kinderwagen?

Voor het kostenplaatje ben je bij de knappe koppen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) aan het juiste adres. Zij hebben onderzoek gedaan en stellen dat ouders gemiddeld € 520 uitgeven aan een kinderwagen. In geval van een buggy is dat € 100.

Andere grote uitgaven

Benieuwd wat ouders aan andere grote uitgaven kwijt zijn als er een baby op komst is? Volgens heb Nibud besteden ouders gemiddeld € 115 aan een autostoeltje, € 120 aan een kinderstoel, € 109 aan een box met matras en € 119 aan een buikdrager.

Bron: Nibud

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.