Gezonder leven? Deze boeken helpen daarbij

06.02.2021 01:41
boeken_over_gezonder_leven

Of je nu al tijden aanhikt tegen die coronakilo’s en ze maar niet kwijtraakt of gewoon wat lekkerder in je lijf wil zitten: deze selectie boeken kan je hierbij helpen.

Side note: haastige spoed is zelden goed. Neem daarom rustig de tijd om je voedingspatroon en levensstijl aan te passen. In één klap heel veel afvallen is niet alleen slecht voor je lichaam, het zorgt er ook voor dat de verloren kilo’s er – zodra je de teugels laat vieren – snel weer aankomen. Daarom delen we bewust geen crashdiëten, maar methodes die wél goed vol te houden (en natuurlijk gezond voor je lichaam) zijn.

 

Dieet Smakelijk!

Wouter Cornet, de schrijver van het boek, viel zelf 33 kilo af door gezond te gaan eten. In Dieet Smakelijk! deelt hij 40 recepten die hem hebben geholpen om zijn doel te bereiken. “Want als je leert genieten van gezond eten, is diëten geen straf en is het makkelijk vol te houden.” En zo is dat. 
– Gezonde en gevarieerde gerechten
– Afwisselend
– Mooie foto’s

Bestel ‘m hier

 

Intuïtief eten

Geen boek met ellenlange do’s en dont’s om kilo’s kwijt te raken, maar fijne tips om te leren hoe je geniet van eten, lekker in je vel zit en afvalt zonder dat je op dieet hoeft. 
– Toegankelijk
– Praktisch
– Inspirerend

Bestel ‘m hier

 

Lees ook
9 dieetsmoezen waarbij je kinderen erg goed van pas komen >

 

50x lunchen zonder brood

Lunchen zonder brood was door dit boek nooit zo makkelijk. De verse en kleurrijke salades zijn ideaal voor thuis, onderweg en tijdens je werk. En nog belangrijker: ze zitten boordevol gezonde ingrediënten. 
– Klaar in tien minuten
– Rijk geïllustreerd
– Overzichtelijk

Bestel ‘m hier

 

Karola’s kitchen

Dat gezonde voeding belangrijk is, weten we allemaal. Maar waarom blijft het dan zo moeilijk om de theorie in de praktijk om te zetten? Als voedingswetenschapper, healthy foodblogger en voormalig snackliefhebber weet Karolien Olaerts als geen ander hoe echt iedereen zich een gezond eetpatroon kan aanmeten. En jij ook na het lezen van dit boek.
– Fijne recepten
– Praktisch
– Mooie foto’s

Bestel ‘m hier

 

Oanh’s Kitchen – Koolhydraatbeperkt Receptenboek

Ben je op gewicht door een koolhydraatarme leefstijl, maar vind je het moeilijk om deze vast te houden zonder verder af te vallen of toch weer aan te komen? Oanh’s Kitchen heeft 84 lekkere koolhydraatbeperkte recepten gemaakt die je houvast kunnen geven.
– Eenvoudig beschreven recepten
– Makkelijk te maken
– Ook vegetarische gerechten

Bestel ‘m hier

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >