Fantaseren kun je leren: het leukste antroposofische speelgoed op een rij

27.08.2021 09:06
antroposofisch speelgoed

Een lachende pop kan niet verdrietig zijn. Een auto is geen vliegtuig. Een puzzel kun je maar op één manier leggen, niet anders. Bij veel speelgoed is overduidelijk wat het moet voorstellen. Klinkt logisch, maar dat betekent wel dat er minder ruimte is voor de eigen verbeelding.

Antroposofisch speelgoed stimuleert de creativiteit en het eigen initiatief van je kind. Het daagt uit en laat je kind vrij in het verzinnen van z’n eigen spel. De items zijn daarom vaak niet tot in detail uitgewerkt, zodat je kind ervan kan maken wat hij of zij erin ziet of zelf bedenkt. Antroposofisch speelgoed is ook top voor wie fan is van duurzame items: dikwijls zijn de speeltjes gemaakt van natuurlijke materialen als hout, katoen en wol. Nieuwsgierig? Kek Mama zet een aantal leuke voorbeelden van dit speelgoed voor je op een rij.

 

Janod abstracte bouwblokken ‘Sweet Cocoon’

De ‘Sweet Cocoon’-serie van Janod draait om ronde vormen en zachte kleuren. Dit pakket blokken bestaat uit 20 lichte houten stenen in abstracte vormen om te stapelen en je kind kennis te laten maken bouwen en evenwicht. De verschillende vormen en zachte kleuren doen eerder denken aan kunst dan aan speelgoed, dus da’s in huis ook voor jou geen straf.
– Afmeting grootste blokken: 12×2,5x6cm
– Niet rond, niet vierkant en geen enkel blok is hetzelfde
– Vanaf 2 jaar

Deze prachtige blokken krijgen een plekje in onze speelgoedkist

 

Wobbel Original blank gelakt vilt ‘Roest’

Is het een brug, krukje, schommel, wip, glijbaan of snowboard? Ja. Want een Wobbel is alles wat je wil dat het is. Deze ogenschijnlijk simpele gebogen houten plank oogt weinig spannend, maar biedt meer speelvermaak dan je voor mogelijk houdt. Verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, met en zonder beschermende en geluiddempende viltlaag.
– 90x30cm
– 100% beukenhout
– Geschikt vanaf 0 maanden, te belasten tot maar liefst 200 kilo

Van deze wobbel gaat mijn kind jarenlang plezier hebben

 

Lees ook
Maaike’s levensstijl is geïnspireerd op de antroposofie: ‘Het is allemaal een beetje magisch’

 

HEMA ‘platte bouwblokken’

Deze platte houten bouwblokken van HEMA zijn simpel en daardoor ook ontzettend veelzijdig. Met de platte balkjes stimuleer je de zintuigen van je kind, dat hiermee letterlijk alles kan bouwen wat er in hem of haar op komt. Combinatie van naturel en gekleurde blokken.
– 200 blokken
– FSC-keurmerk (draagt bij aan het behoud van bossen wereldwijd)
– Vanaf 3 jaar

Ja, deze blokken wil ik shoppen

 

Hamer- en Spijkerspel

Dit Hamer & Spijker spel is as old school as it gets – waarschijnlijk heb je er in je eigen jeugd ook nog mee gespeeld. Je kind vermaakt zich op een eenvoudige manier met het bedenken en vormen van nieuwe patronen. Deze set bevat ronde, driehoekige, rechthoekige en vierkante houten plaatjes in de kleuren rood, geel, blauw en groen. Inclusief zacht prikbord en metalen pinnetjes.
– Stevige maat lichte houten hamer
– Spijkertjes met niet te scherpe punten
– Van 3 tot 6 jaar

Dit vrolijke timmersetje tik ik meteen op de kop

 

Advar Castl blokkenset

Ja, van deze sprookjesachtige blokkenset van Advar kun je het prachtigste duizend-en-één-nacht-kasteel bouwen, da’s overduidelijk. Toch zijn ook hier de mogelijkheden eindeloos. De houten blokken in prachtige kleuren zijn gemaakt van licht en fluweelzacht hout dat al perfect is voor de allerkleinsten. Een plaatje in de kinderhoek.
– 23 blokken, trapjes en daken
– Gemaakt van zeldzaam Russisch lindenhout
– Vanaf 0 jaar

Wauw, deze prachtige set blokken zijn een prachtig cadeau

 

Meer leuke speelgoed-items van hout shoppen? Dit zijn de mooiste items voor kleuters.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >