In samenwerking met Kek Mama

De Huismuts over haar vakantie met Eliza was here: ‘Een aaneenschakeling van goede momenten’

29.02.2024 14:00

Met de winter in volle gang verlangen we meer en meer naar een warme vakantiebestemming en écht quality time met het gezin. Met een druk gezinsleven roept het woord ‘vakantieplanning’ vaak al direct stressvlekken op. Gelukkig heeft Eliza was here al het werk voor je gedaan, inclusief verblijf, vlucht én volledig verzekerde huurauto. Rest jou alleen je favoriete bestemming en accommodatie uit te kiezen en dan kan de voorpret beginnen!

Wij vroegen travel addict en mama van twee Rachel Siwaletti (op social media bekend als De Huismuts) naar haar ervaring met Eliza was here:

“Deze zomer zijn we voor het eerst met Eliza was here op reis geweest, naar Andalusië. We hadden enorm veel zin in de Zuid-Spaanse cultuur, natuur en haar waanzinnige zonsondergangen.

Vanaf het begin, van het boeken tot aan dat we er ook echt waren, was ik heel erg positief verrast. Ten eerste heb je voor vertrek alle documenten en reisbescheiden handig in de app staan. Vervolgens kom je op de airport aan en staat je auto klaar. We vlogen op Malaga en moesten toen nog 40 minuutjes de binnenlanden in. Onze accommodatie lag prachtig boven op een berg. Heel idyllisch. De finca lag zodanig afgelegen dat we direct helemaal in een bubbel zaten met elkaar. Prachtig uitzicht, geen afleiding; het was de ultieme manier van quality time en écht ontspannen.

Bij aankomst kregen we van de Nederlandse eigenaresse van de finca een kaartje met een QR-code zodat je al haar persoonlijke tips uit de buurt kon downloaden. In de avond kon je je inschrijven voor een pizza-avond, die ze dan zelf maakte. Dat gaf een heel knus en huiselijk gevoel. Zo veel persoonlijke aandacht kom je nergens anders tegen. Het was gewoon een aaneenschakeling van goede momenten!

Voorheen regelden we alle dingen los. En dan zit je met allerlei verschillende instanties en documenten. Zeker als je ergens een auto huurt, moet je vaak ook nog eens ellenlang wachten. Terwijl je er al een hele lange reisdag op hebt zitten. Nu was alles bij elkaar geregeld in de app: je vliegticket, je auto, de accommodatie, echt álles! Willem en ik zeiden continu tegen elkaar ‘oh dit is echt chill, dit is echt chill!’”

“Met Eliza was here kom je op plekken waar je normaal niet zo snel aan zou denken en je wordt volledig ontzorgt.”

“Met Eliza was here kom je op plekken waar je normaal niet zo snel aan zou denken en je wordt volledig ontzorgt. Daarnaast weet je, als Eliza was here iets tipt, dan is het goed. Die credits hebben ze de afgelopen jaren echt opgebouwd. Onze ervaring in Andalusië is precies wat je van Eliza was here kan verwachten. Wij zijn types die het gewoon laten komen zoals het is, zonder te hoge verwachtingen. Maar, eenmaal met Eliza was here op pad, kom je erachter dat er aan zoveel meer is gedacht dan je verwacht had of waar je zelf aan zou denken.”

Rachel’s ultieme tips voor reizen met kinderen?

“Lange vlucht? Ga voor een nachtvlucht. Zo veel chiller. En, als je zo’n mega vroege ochtendvlucht hebt, investeer dan in een nachtje in een hotel op Schiphol. De extra kosten wegen niet op tegen het gemak wat het je geeft. Dat is het zó waard! Maak het jezelf gewoon zo gemakkelijk mogelijk.

Ten tweede, vakantie voor mij betekent ‘geen verplichtingen’. Je kan je vakantie natuurlijk net zo druk maken als je zelf wilt: daarheen, dat zien… Het zijn natuurlijk allemaal leuke dingen, maar stiekem ben je gewoon weer slaaf van je agenda. Dan heb je weer stress als het niet loopt zoals je had bedacht. Terwijl, dat doe je dus allemaal zelf. Natuurlijk vind ik het ook leuk om bepaalde tips op te zoeken, maar de ultieme vakantie voor mij is het gewoon nemen zoals het komt.

Mijn andere musthave is een kinderreiskoffer (Stokke Jetkids) waar je kleintje op kan zitten/rijden en die je in het vliegtuig om kunt bouwen tot een bedje. Ideaal als je flinke afstanden door een airport moet afleggen of bij lange wachtrijen. Daarnaast kun je het ook direct als handbagage koffer gebruiken. Zo’n multifunctioneel ding!”

Top 5 family-proof vakantieadresjes

Reisorganisatie Eliza was here is dé expert op het gebied van kleinschalige family-proof vakantieadresjes. De accommodaties zijn allemaal ‘handpicked’ en bevinden zich op onontdekte plekjes, weg van de massa. Boek op tijd om de mooiste plekjes niet mis te lopen!

Kreta – Avdou Collection Suites

Een romantische locatie, omringd door fruit- en olijfbomen en uitzicht over het heuvelachtige Griekse landschap… En dan hebben we het nog niet eens over de luxe ingerichte villa’s die Avdou Collection Suites te bieden heeft – mét eigen zwembad. Hoe lekker is dat?

Andalusië – Finca las Nuevas

Wanneer je rijdt over kronkelende weggetjes, langs groene bomen en witte huisjes in Andalusïe, dan vind je daar wellicht een kleurrijk paradijs: Finca las Nuevas. In dit paradijs kun je heerlijk vertoeven in het zwembad met prachtig uitzicht, om daarna je wandelschoenen aan te trekken en de omgeving te verkennen.

Algarve – Quinta Sao Pedro

In de Algarve staat een prachtige, witte quinta genaamd Quinta Sao Pedro. De eigenaresse heeft alle appartementen zelf opgeknapt; handgemaakte kussens van oude gordijnen en een authentiek bureau… In deze stijlvolle quinta beland je op loopafstand in een pittoresk dorpje.

Puglia – Masseria Selvaggi

De magische regio Puglia in het zuidoosten van Italië staat bekend om zijn masseria’s, waarvan veel zijn omgebouwd tot charmehotels. In deze prachtige streek staat Masseria Selvaggi: een paradijsje met een zwembad omringd door olijfbomen. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes.

Rhodos – White Village

Op één van de mooiste plekjes op Rhodos vind je White Village; een moderne privé villa. In deze villa kun je heerlijk relaxen bij je eigen zwembad met binnen handbereik – uit de welkomstmand – een schaaltjes olijfjes en brood. Verder kun je genieten van het prachtige uitzicht: omringd door bergen en zee op de achtergrond. Net een ansichtkaart.

Wij snappen dat je nu staat te popelen om te vertrekken. Ontdek snel jouw unieke gezinsvakantie bij Eliza was here en boek die escape!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Eliza was here & De Huismuts.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.