Je haar verven tijdens je zwangerschap: kan dat kwaad?

17.09.2021 11:02
haar verven tijdens zwangerschap

Je haar verven tijdens je zwangerschap. Is dat eigenlijk wel veilig? Kan haarverf kwaad voor je baby? Wij zochten het voor je uit.

Tijdens het kleuren van je haar, komen de verfstoffen via je bloedbaan bij je baby terecht. Dat gebeurt via het contact met je hoofdhuid of omdat je ze inademt. Of dit schadelijk is voor je kind, is niet bewezen. De hoeveelheden zijn in principe zo laag, dat de kans heel erg klein is. Toch kun je als je zwanger bent beter het zekere voor het onzekere nemen en alleen veilige producten gebruiken om je haar te verven. 

 

Lees ook
Zo verandert jouw huid tijdens je zwangerschap >

 

Haar verven tijdens je zwangerschap: zo kan het wel

Wil je je haar verven tijdens je zwangerschap, dan kun je het beste kiezen voor een natuurlijke haarverf. Die bevat geen peroxide, ammoniak of het kankerverwekkende PPD (phenylenediamine) of henna. Op die manier bescherm je niet alleen je baby, het is ook nog eens beter voor jouw hoofdhuid – zeker tijdens de zwangerschap. In die negen maanden is je huid namelijk een stuk gevoeliger en bovendien verandert je haarstructuur. 

Als je je haar niet bij de kapper laat verven maar zelf aan de slag gaat, ga dan goed na welke stoffen in het product zitten dat je koopt. Zorg er ook voor dat je handschoenen draagt, dat de ruimte goed geventileerd wordt en dat je je de verf snel weer uit je haar spoelt. 

Bron: Verloskundigenpraktijk Gorinchem & 24Baby

 

 

Nog meer tips voor tijdens je zwangerschap? 
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >