Alles wat je wilt weten over alcoholvrije wijn

05.03.2019 13:59
alcoholvrije-wijn

Door die fijne temperaturen wordt de zin naar zomer langzaam groter: terrasje pakken, wijntje erbij – dat werk. Maar wat nu als je onwaarschijnlijk snakt naar een goed glas, maar geen zin hebt in de kater? Dan zijn er heus nog genoeg alternatieven. Alcoholvrije wijn, bijvoorbeeld.

Zo heb je wel de smaak, maar niet de drank.

 

Iets zoeter

Je hoeft niet bang te zijn dat je een flauw druivensapje gepresenteerd krijgt, want alcoholvrije wijn is écht gemaakt van wijn. Met een speciale vacuümtechniek wordt de alcohol eruit gehaald, waardoor de smaak wel behouden blijft. Wel proeft-ie vaak iets zoeter, doordat het fruitige van de wijn door alcohol normaalgesproken minder naar voren komt. 

Goed om te weten: ondanks dat ‘alcoholvrij’ suggereert dat er echt geen druppel alcohol in de fles zit, is dat niet het geval: het mag alsnog tot 0,5 procent alcohol bevatten.

 

Lees ook
8 momenten waarop je wel wijn kunt gebruiken >

 

Waar is alcoholvrije wijn te koop?

De flessen staan vaak gewoon in de schappen van de supermarkt, maar de slijterij heeft ze ook steeds vaker. Niet zo gek ook, want uit het wijnrapport 2018 van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat wijn zonder alcohol behoorlijk in de lift zit: de supermarktverkoop steeg met 37 procent. “We zien een groep mensen die is geïnteresseerd in wijn met een lager alcoholpercentage, omdat alcohol een van de caloriebronnen in wijn is”, aldus een woordvoerder van Ahold tegen RTLZ.

Bron: gall.nl / rtlz.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >