De pil doorslikken: de één doet het wel, de ander moet er niet aan denken. Wat zijn de voordelen? En kan het kwaad de pil lang door te slikken? Je leest het hier.
Lees verder onder de advertentie
De anticonceptiepil is de meest gebruikte methode van anticonceptie in Nederland. Je neemt elke dag rond dezelfde tijdstip een pil om te voorkomen dat je zwanger wordt. Na drie weken is de strip leeg en las je een stopweek in: je wordt ongesteld. Na je menstruatie start je weer met een nieuwe pilstrip.
Als je de pil doorslikt, wil dat zeggen dat je geen stopweek inlast. Na de laatste pil, begin je dus meteen weer aan een nieuwe pilstrip. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, naar een bruiloft of ander evenement moet en je geen zin hebt om daar ongesteld te zijn, of als je veel last hebt van menstruatieklachten tijdens je stopweek.
Lees verder onder de advertentie
Kan doorslikken kwaad?
Volgens onderzoek is het veilig om de pil een jaar lang continu te gebruiken. Je blijft dan beschermd tegen zwangerschap en bent twaalf maanden lang niet ongesteld. Maar hoe langer je de pil doorslikt, hoe groter de kans wel is op een tussentijdse bloeding. Toch kiezen veel vrouwen er vaak voor een stopweek in te lassen. Ze zien het als een soort controle (werkt mijn lichaam nog?) en sommige vrouwen krijgen bij het doorslikken een doorbraakbloeding, waardoor ze even een week moeten stoppen met de pil.
Lees verder onder de advertentie
In Groot-Brittannië krijgen vrouwen tegenwoordig trouwens het advies om de pil constant door te slikken, omdat dit voordelen zou hebben voor de gezondheid. Of dat in Nederland ook gaat gebeuren, is niet bekend.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.