Alles wat je moet weten over Black Friday (én de acties die je niet wilt missen)

12.11.2021 10:03
wat-is-black-friday

Ken je die beelden van koopjesjagers die met duizenden tegelijk een electronicazaak binnenstormen en álles met een kortingssticker in hun kar knallen? Goed. Dat is dus Black Friday: een typisch Amerikaanse traditie die langzaam ook Nederland bereikt – al is het hier (gelukkig) een stuk minder hysterisch.

Maar wat houdt die ene dag in het jaar precies in? Wij leggen het je uit.

 

De vrijdag na Thanksgiving

Black Friday (of zoals wij zeggen: Zwarte Vrijdag) komt oorspronkelijk uit de VS en vindt plaats op de vrijdag na Thanksgiving: de dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun kerstinkopen. Om klanten naar hun winkels te trekken, adverteren merken met spectaculaire aanbiedingen, fikse kortingen of acties die alleen op die dag gelden. Met als gevolg dat er duizenden mensen al ver voor de openingstijden voor winkels bivakkeren.

Er bestaan verschillende theorieën over waar de term Black Friday vandaan komt, maar de meestgenoemde is dat winkeliers op deze dag voor het eerst grote winsten draaien en geen ‘rode’, maar ‘zwarte’ cijfers in hun kasboekje zetten.

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

26 november

In Nederland vindt Black Friday dit jaar op 26 november plaats. En hoewel het op deze dag zeker drukker wordt in onder meer parfumerieën, kleding-, woon- en electronicawinkels, hoef je niet bang te zijn voor hysterische taferelen. Daarbij kun je net zo makkelijk online van de meeste aanbiedingen profiteren. Zo scoor jij – terwijl Amerikanen elkaar de tent uit vechten – de Sinterklaascadeaus mooi vanuit je luie stoel. En, goed om te weten: het verschilt per winkel, maar veel kortingacties lopen een paar dagen door.

 

Wat kan je verwachten?

Veel, heel veel. Maar om te voorkomen dat je verdwaalt in de Black Friday-gekte, selecteert Kek Mama op 26 november de mooiste items met flinke korting. Van luxe baby-items (die mama’s leven makkelijk maken) tot fijne kinderwagens, oortelefoons (oh, die zalige stilte!) en van televisies tot – jawel – draadloze stofzuigers. Nog een telefoon nodig? Ook díe hebben we voor je uitgezocht. Hoef jij op Black Friday alleen nog naar kekmama.nl 😉

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >