Basisschoolleraren leggen op 6 november opnieuw hun werk neer: ze willen een hoger salaris en een lagere werkdruk. Wij hebben een paar fijne uitjes op een rij gezet.

Opdat jouw kind zich die dag niet gaat vervelen.

Article continues after the ad

 

Dierentuin

Je kunt natuurlijk naar Blijdorp, Artis of een van deze grote dierentuinen, maar wil je een keer iets anders? Pik er dan een uit dit lijstje onbekende dierentuinen: net zo leuk, iets minder massaal.

 

Boswandeling

Jij geniet van de natuur, terwijl je kind kan ravotten in een van deze prachtige bossen. Neem als je gaat meteen dit lijstje met bosspellen mee, zo kan jullie dag helemaal niet meer stuk.

 

Subtropisch zwembad

Urenlang zwemmen en tig verschillende glijbanen uitproberen: welk kind doe je daar geen plezier mee. Ga daarom naar een subtropisch zwembad en doe weer even of je in het water in Zuid-Spanje dobbert - krijg je meteen dat zomergevoel terug.

 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Binnenspeeltuin

Hangt jouw kind het liefst de hele dag in de touwen? Kies dan voor een binnenspeeltuin. Kan jij lekker aan een tafeltje zitten terwijl je kroost klimt en klautert. In het hele land zijn er talloze hallen te vinden, dus hier zit vast wel een voor jullie bij.

 

Museum

Een bezoek aan het museum is ideaal met kinderen. Het is leuk, je zit (in de meeste gevallen) droog en ze leren ook nog wat bij. Van het Museon in Den Haag tot het Nederlands Bakkerijmuseum: hier vind je de populairste kindermusea. Museum Speelklok in Utrecht en kasteel Muiderslot in Muiden zijn op 6 november de hele dag gratis te bezoeken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs - is dat even fijn.

 

Trampolinepark

Weten we allemaal: kinderen zijn één bonk energie. Ga naar een van deze indoor trampolineparken en ze zijn aan het eind van de dag lekker moe.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >