Reizen met kinderen vtech

Jullie rijden de straat nog niet uit en je hoort al: ‘Mam! Hoe ver is het nog naar de camping?’ Wanhoop niet, dit zijn de beste zoethoudertjes tijdens de reis naar jullie vakantieadres.

Je kunt het natuurlijk proberen met kleurpotloden, een boekje of klassieke reisspelletjes (‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’) maar er zijn ook nieuwe aanwinsten op de markt die jouw kinderen gegarandeerd langere tijd vermaken tijdens de reis.

 

Slimme camera

Is jouw kind een creatieve wizz-kid en dol op technische snufjes? Zoek niet verder, de Kidizoom Duo 5.0 van VTech is zijn perfecte match. Deze slimme camera maakt geen ‘gewone’ vakantiekiekjes, maar vlijmscherpe beelden dankzij 5 megapixels, 4x digitale zoom en een automatische flitser. De foto’s en video’s kunnen naar hartenlust bewerkt worden met gave effecten. En er is meer: je kunt er stemmen mee opnemen én vervormen (dikke pret natuurlijk) en er zitten spellen op met een bewegingssensor. De camera heeft ook een Mp3-speler, plus koptelefoon. Die lange autorit naar Italië wordt hiermee een eitje! Kidizoom Duo 5.0 is in roze en blauw verkrijgbaar.

De adviesverkoopprijs is € 69,95. Geschikt voor 3-12 jaar. Kijk op Vtechnl.com voor meer info.

 

Voor alle mini-vloggers

Waarschijnlijk droomt jouw kind er ook van om de nieuwste Djamila Verhoef of Enzo Knol te worden. Oefening baart kunst, dus laat hem tijdens het inchecken, eindeloos wachten bij de gate en de lange vlucht lekker in de weer gaan met de Kidizoom Action Cam 180°. Deze stevige foto- en filmcamera – niet onbelangrijk: een valpartij wordt ‘m niet meteen fataal -  staat werkelijk bol van de nieuwste techniek. Zo is er een 1.8 inch kleuren lcd-scherm en een 180° draaibare lens voor het maken van de beste selfies. Ook heeft-ie standaard 128MB geheugen, een ingebouwde oplaadbare accu en een waterdichte behuizing (zoals gezegd, dit ding kan wel wat hebben). Met de bijgeleverde accessoires kan hij overal op gemonteerd worden: pols, fiets of surfboard. Laat de actie maar komen!

De verkoopprijs is € 59,95. Geschikt voor 5-12 jaar. Kijk op Vtechnl.com voor meer info.

 

Oók klokkijken

Uren zoet zijn met een horloge: het kan echt. De Kidizoom Smart Watch DX van VTech heeft een ingebouwde camera waarmee je kind probleemloos foto’s en video’s maakt, om die vervolgens met gave effecten, kaders en filters te bewerken. Verder zitten er spelletjes op en een functie om stemmen op te nemen en te vervormen. Eenmaal uit de auto of het vliegtuig wordt de pret nog groter. Het horloge telt stappen, snelheid, tijd, dansen en springen. Een geinige stimulans voor je kind om lekker te bewegen. En o ja, je kunt er natuurlijk ook mee klokkijken, zowel analoog als digitaal. Dat zouden we bijna vergeten.

De verkoopprijs is € 54,95. Geschikt voor 5-13 jaar. Kijk op Vtechnl.com voor meer info.

 

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >