Reizen met kinderen vtech

Jullie rijden de straat nog niet uit en je hoort al: ‘Mam! Hoe ver is het nog naar de camping?’ Wanhoop niet, dit zijn de beste zoethoudertjes tijdens de reis naar jullie vakantieadres.

Je kunt het natuurlijk proberen met kleurpotloden, een boekje of klassieke reisspelletjes (‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’) maar er zijn ook nieuwe aanwinsten op de markt die jouw kinderen gegarandeerd langere tijd vermaken tijdens de reis.

 

Slimme camera

Is jouw kind een creatieve wizz-kid en dol op technische snufjes? Zoek niet verder, de Kidizoom Duo 5.0 van VTech is zijn perfecte match. Deze slimme camera maakt geen ‘gewone’ vakantiekiekjes, maar vlijmscherpe beelden dankzij 5 megapixels, 4x digitale zoom en een automatische flitser. De foto’s en video’s kunnen naar hartenlust bewerkt worden met gave effecten. En er is meer: je kunt er stemmen mee opnemen én vervormen (dikke pret natuurlijk) en er zitten spellen op met een bewegingssensor. De camera heeft ook een Mp3-speler, plus koptelefoon. Die lange autorit naar Italië wordt hiermee een eitje! Kidizoom Duo 5.0 is in roze en blauw verkrijgbaar.

De adviesverkoopprijs is € 69,95. Geschikt voor 3-12 jaar. Kijk op Vtechnl.com voor meer info.

 

Voor alle mini-vloggers

Waarschijnlijk droomt jouw kind er ook van om de nieuwste Djamila Verhoef of Enzo Knol te worden. Oefening baart kunst, dus laat hem tijdens het inchecken, eindeloos wachten bij de gate en de lange vlucht lekker in de weer gaan met de Kidizoom Action Cam 180°. Deze stevige foto- en filmcamera – niet onbelangrijk: een valpartij wordt ‘m niet meteen fataal -  staat werkelijk bol van de nieuwste techniek. Zo is er een 1.8 inch kleuren lcd-scherm en een 180° draaibare lens voor het maken van de beste selfies. Ook heeft-ie standaard 128MB geheugen, een ingebouwde oplaadbare accu en een waterdichte behuizing (zoals gezegd, dit ding kan wel wat hebben). Met de bijgeleverde accessoires kan hij overal op gemonteerd worden: pols, fiets of surfboard. Laat de actie maar komen!

De verkoopprijs is € 59,95. Geschikt voor 5-12 jaar. Kijk op Vtechnl.com voor meer info.

 

Oók klokkijken

Uren zoet zijn met een horloge: het kan echt. De Kidizoom Smart Watch DX van VTech heeft een ingebouwde camera waarmee je kind probleemloos foto’s en video’s maakt, om die vervolgens met gave effecten, kaders en filters te bewerken. Verder zitten er spelletjes op en een functie om stemmen op te nemen en te vervormen. Eenmaal uit de auto of het vliegtuig wordt de pret nog groter. Het horloge telt stappen, snelheid, tijd, dansen en springen. Een geinige stimulans voor je kind om lekker te bewegen. En o ja, je kunt er natuurlijk ook mee klokkijken, zowel analoog als digitaal. Dat zouden we bijna vergeten.

De verkoopprijs is € 54,95. Geschikt voor 5-13 jaar. Kijk op Vtechnl.com voor meer info.

 

te doen kinderen Texel
Beeld: Unsplash

Brede stranden, mooie natuur en het relaxte eilandleven: Texel is met recht een topbestemming voor een fijne familievakantie. En dit is er allemaal te doen met kinderen.

Het piratenschip

Texel met kinderen

Schip ahoy! In de jachthaven van Oudeschild ligt een 35 meter lang ‘scheepswrak’: een piratenboot dat tot enorm speeltoestel is omgebouwd. Laat je kids uitrazen op de klimnetten, de lange glijbaan of de loopbrug.

 

Klimmen

Zijn jouw kinderen kleine stuiterballen met veel energie en een portie lef? Dan maak je ze heel blij met een bezoekje aan Klimmen Enzo. In dit klimpark kunnen ouders en kinderen vanaf 1.30 meter verschillende klimparcoursen volgen of de uitdaging aangaan op een klimwand.

 

Lammetjes knuffelen

Texel met kinderen

Bijna het hele jaar door zijn er op Schapenboerderij Texel lammetjes te bewonderen. Deze wollige beestjes dartelen niet alleen vrolijk door het weiland, maar laten zich ook nog eens graag aaien en knuffelen door bezoekers.  Er zijn ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony's en een ezel. Jullie kunnen rollen in het stro, picknicken op het boerenerf en ponyrijden, en daarna iets drinken in de boerderijwinkel. Ook leuk: iedere dag is er een demonstratie schapendrijven met honden.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: 5x uitjes voor stoere kinderen >

 

Garnalen vangen (en zeehonden spotten)

Texel met kinderen

Voor de avonturiers! Maak een zogeheten droogvaltocht op de Waddenzee. Een schipper neemt jullie mee de zee op. Onderweg zet hij het schip tegen een drooggevallen zandplaat aan, waar jullie op onderzoek kunnen uitgaan (oude kleren en laarzen zijn aan te raden). Een gids vertelt over alles wat leeft in de Waddenbodem. Daarna kunnen de kinderen op ontdekkingstocht met een schepnetje om garnalen, krabbetjes en andere beestjes te vangen – geen zorgen, deze worden later weer in zee geworpen. En met een beetje mazzel spotten jullie ook nog wat zeehonden op de zandbanken.
 

Het Sommeltjespad

Dit gaat vooral de fantasierijke kinderen erg aanstaan: volgens een legende wonen er op Texel zogeheten Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Op een oude grafheuvel in de buurt van De Waal zouden de Sommeltjes samenkomen om bij het maanlicht te dansen. Komt een aardmannetje in de zon, dan verandert hij pardoes in een steen. Het Sommeltjespad in natuurgebied De Dennen speelt leuk op dit verhaal in. Dit kindernatuurpad (een route van 1,5 kilometer, dus perfect voor kleintjes) stimuleert kinderen om goed om zich heen te kijken, op zoek naar de stenen figuren (Sommeltjes) langs de route.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

 

goedkope-gratis-uitjes-kinderen

Dat je aan een gezellige dag weg met kinderen echt geen bakken geld hoeft kwijt te zijn, bewijzen we met onderstaand lijstje: negen low budget (en soms zelfs gratis) uitjes met kinderen.

1. Open dagen


Houd de lokale krant goed in de gaten (gratis bij je in de brievenbus of kijk op internet in de agenda van zo’n krant) voor open dagen van bedrijven en instellingen. Zo is er geregeld een open dag in het ziekenhuis, een bakkerij of bij de brandweer bijvoorbeeld. Vaak zijn deze dagen volledig ingesteld op kinderen of zijn er speciale kinderactiviteiten.


 

2. Kinderboerderij


Knuffelen met geiten of konijnen aaien: altijd leuk. Vaak hebben kinderboerderijen ook een speeltuin, dus is je kind alle dieren even beu, kan-ie gewoon in de touwen gaan hangen. Inspiratie nodig? Wij hebben de 8 leukste kinderboerderijen in Nederland voor je op een rij gezet.

 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

3. Geocoaching


Het enige wat je nodig hebt: een smartphone met de Geocoaching-app of een GPS. Samen met je kind ga je op zoek naar schatten (zogenaamde geocaches). Er zijn meer dan 2.8 miljoen geocaches verstopt, verdeeld over 180 landen. De kans dat jullie een schat vinden, is dus heel groot. Hoe het precies werkt? Bekijk onderstaande video en je bent meteen verkocht.


 

4. Bezoek Ikea


Wat? Ja hoor. Ideaal op een regenachtige dag. De kinderen kunnen zich uitleven in Smalland en als ze daar klaar zijn, kunnen ze alle banken uitproberen. Hebben jullie honger, dan is er ook voor drie keer niets een lunch te krijgen. Loop trouwens niet met een volle tas de deur uit, want dan heeft die dag je alsnog veel knaken gekost ;).


 

5. Wandelen of fietsen


Niets lekkerder dan een goede wandeling of fietstocht maken door de natuur. Je kind leert nog wat van alle bloemen- en insectensoorten en jij kan een frisse neus halen. Hebben jullie een openbare speeltuin in de buurt, dan kunnen jullie daar even pauzeren of fiets langs de plaatselijke snackbar om een ijsje te halen. 
 

 

6. Vliegtuigen spotten


Kost je (naast benzine- of reiskosten) helemaal niets en kinderen zijn hier dol op. Neem een verrekijker mee, check Vliegtuigspotter.nl voor de actuele start- en landingsbanen, spottersplaatsen en routebeschrijvingen en je hebt gegarandeerd een leuke dag. Neem je eigen eten en drinken mee om het écht low budget te houden.

 

7. Bloemen plukken

Niets leuker dan verrast worden met een mooie bos bloemen. Niet uit de winkel, maar geplukt door je eigen kind, in een pluktuin. Voor de leukste pluktuinen in Nederland moet je hier zijn.

 

8. Middag strand

In het zand spelen, vliegeren of uitwaaien: het strand is altijd een goed idee. Helemaal met deze 9 strandspelletjes met kinderen (waarvoor je niet hoeft te sjouwen).

 

9. Speurtocht

Ga het park of het bos in en houd samen met je kind een speurtocht. Met de app ‘Troovie’ stippel je zelf heel simpel een speurtocht. De app is gratis te downloaden in de App store en Google Play, maar voor grotere speurtochten moet je een bijdrage betalen.

 

Meer low budget uitjes met kinderen vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >