zomerkamp kind
Beeld: Pexels

Het is een beetje een Amerikaans verschijnsel: een zomerkamp voor kinderen. Maar ook in Nederland worden ze steeds populairder. Niet voor niets: het is leuk, leerzaam én een oplossing voor ouders die zelf geen vrij kunnen krijgen. Daarom: de vijf leukste adresjes.

1. Het musicalkamp

leukste-zomerkampen-kinderen

Je hebt van die kinderen die de hele dag zingen en dansen. Die van de spotlights dromen en altijd de aandacht naar zich toe weten te trekken. Deze kinderen kun je haast niet blijer maken dan ze naar het RTL Telekids Musical Kamp te laten gaan. Hier gaan ze met leeftijdsgenootjes aan de slag met een eigen musical – en uiteraard wordt er aan het eind van het kamp opgetreden voor familie en vrienden.

Geschikt voor 7-12 jaar, meer info vind je hier.

 

 2.  Zeemeerminkamp

leukste-zomerkampen-kinderen

Is jouw dochter hevig gegrepen door het Ariël-virus? Dan is dit zomerkamp haar op het lijf geschreven. In 3 dagen wordt ze klaargestoomd om een echte zeemeermin te worden. Ze leert zwemmen als een zeemeermin, zich presenteren als een zeemeermin én ze krijgt een heuse zeemeerminnaam. Ook is er een zeemeerminspeurtocht, een disco en wordt er film gekeken (drie keer raden welke…) Fijn: het is een kleinschalig kamp met maximaal 10 meiden midden in de Veluwse Bossen.

Geschikt voor 8-12 jaar, meer info vind je hier.

 

3.  Voetbalkamp

leukste-zomerkampen-kinderen

Een week lang voetballen en dikke pret hebben, dat is het GOAL! Voetbalkamp. Dit zomerkamp is heus niet alleen voor sterspelers: het maakt niet uit hoe goed je zoon of dochter in het spel is, als hij of zij het maar leuk vindt om een balletje te trappen. Naast voetballen staan er genoeg andere leuke dingen op het programma, zoals een demonstratie van een bekende freestyler, een mini-cursus voetbalstrips tekenen en rijden op een quad.

Geschikt voor 7-12 jaar, meer info vind je hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: 5x leuke voorstellingen voor je kids >

4. Dierenkamp

leukste-zomerkampen-kinderen

Bestaat er echt zoiets als een vliegend hert en waarom maakt een spin een web? Op deze en nog véél meer vragen krijgen jonge dierenliefhebbers een antwoord tijdens het Animal Adventure Dierenkamp. Ze leren alles over kleine kruipers tijdens de insectenspeurtocht. Ook wordt er een dagje met boerderijdieren gespeeld (inclusief het voeren van de dieren, knuffelen met een kalfje en een ritje op een pony). Op de jungledag gaan de kids apenkooien in het bos. En tuurlijk wordt er ’s avonds gezongen bij een kampvuurtje. Kumbaya, my lord…

 Geschikt voor 5-8 jaar, meer info vind je hier.

 

5. Zomerkamp op het eiland

leukste-zomerkampen-kinderen

Kleine waterratten en avonturiers kunnen s’ zomers op Schiermonnikoog hun hart ophalen tijdens het Schier Zomerkamp. Alles is mogelijk: strandzeilen, wadkliederen, kanoën, vliegeren, vlotten en hutten bouwen, boogschieten en strandjutten. Als het donker wordt, is het tijd voor spanning in het bos, zoals lasergamen, Levend Stratego, Expeditie Schier en het Australische Dierenspel. Klassiekers als de bonte avond, disco en het kampvuur ontbreken natuurlijk ook niet.

Geschikt voor 8-12 jaar, meer info vind je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >