8x de leukste pretparken in Europa

04.07.2022 15:00
leukste pretparken Europa Beeld: Unsplash

Niets leuker voor je kinderen dan álle attracties af te gaan in een pretpark. Ook op vakantie, want buiten Nederland vind je er genoeg. Wij zetten de leukste pretparken in Europa voor je op een rij.

Dat wordt genieten geblazen!

1. Disneyland Parijs – Frankrijk

Dit pretpark staat natuurlijk met stip op nummer één. In Disneyland Parijs treed je binnen in de magische wereld die bestaat uit Discoveryland, Frontierland, Adventureland en Fantasyland. Elk gedeelte heeft attracties die geïnspireerd zijn op bekende Disneyfiguren zoals Dombo, Alice in Wonderland, Indiana Jones, The Pirates of the Caribbean én natuurlijk Micky en Minnie Mouse. Een kaartje kost wat centen, maar dan heb je ook wat. Tickets vanaf 56 euro.

2. Europa Park – Duitsland

Europa Park is na Disneyland Parijs het populairste pretpark in Europa. Het attractiepark ligt tegen het sprookjesachtige Zwarte Woud in Duitsland aan en is ingedeeld in 14 thematische gebieden die de Europese landen uitbeelden. Wie wil, kan in één dag door Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje én IJsland reizen. Daarnaast kun je kiezen uit meer dan honderd verschillende en tientallen heftige achtbanen en zijn er routes speciaal voor kleine kinderen en senioren. Dus neem opa en oma ook meteen maar mee. Tickets vanaf 47 euro.

3. Bobbejaanland – België

Op weg naar Franse Rivièra? Plak er onderweg een dagje aan in België en bezoek Bobbejaanland. Dit pretpark is vernoemd naar zijn oprichter Bobbejaan Schoepen en opende haar deuren al in 1961. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de bekendste pretparken van België, met attracties die ingedeeld zijn in heftigheid: ‘intens’, ‘matig’ en ‘rustig’. Welke gaan het worden? Tickets vanaf 24,90 euro.

4. Parc Astérix – Frankrijk

Fan van Asterix en Obelix? Dan moet je hier zijn. Je vindt dit attractiepark zo’n 35 kilometer ten noorden van Parijs. Kinderen kunnen er hun lol op in zeven achtbanen die geïnspireerd zijn op de twee striphelden. Tickets vanaf 44 euro.

Lees ook: 11x de leukste onbekende pretparken in Nederland >

5. Harry Potter Studio Tour – Engeland

Oké, het is officieel geen pretpark, maar de Harry Potter Studio’s zijn wel een hele belevenis voor jong en oud. In een drie uur durende tour word je meegenomen langs de verschillende sets van de Harry Potter films. Bekijk de kostuums, rekwisieten en koop een kaartje voor een ritje met de Zweinstein Express. Vlakbij Londen, dus ideaal te combineren met een stedentrip. Tickets vanaf 47 euro.

6. PortAventura World – Spanje

Wie voor een vakantie Noord-Spanje kiest, kan een bezoek brengen aan pretpark Port Aventura. Het ligt vlakbij het vliegveld Reus en alle attracties nemen je mee naar bijzondere werelden: de jungle van Polynesië, keizerlijk China, het koloniale Mexico en het Wilde Westen met z’n cowboys. Ook is er een ‘Sésamoaventura’: een wereld die gewijd is aan de bekende figuren uit Sesamstraat. Tickets vanaf 42 euro.

7. Tivoli Gardens – Denemarken

In hartje Kopenhagen vind je Tivoli, het op één na oudste attractiepark ter wereld. Met attracties zoals de Fata Morgana, maar ook concerten, muziekfestivals, theater en dansspektakels, is er genoeg te beleven voor het hele gezin. Extra fijn: de entreeprijs is niet torenhoog. Tickets vanaf 19,49 euro (voor 8 jaar of ouder). 

8. Phantasialand – Duitsland

Ga over de kop, race door scherpe bochten of scheer langs fraaie rotsen: bij Phantasialand kan het allemaal. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken en ontvangen na elk avontuur een stempel voor hun ‘avonturenboek.’ Naderhand krijgen ze een leuke oorkonde. Je vindt dit attractiepark in Brühl, net over de grens in de buurt van Keulen. Tickets vanaf 47 euro. 

Bron: Skyscanner

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.