mooiste spa's wereld
Beeld: Unsplash

Als je toch een vakantiebestemming aan het boeken bent; zoek er eentje in de buurt van één van de mooiste spa’s ter wereld. Of beter: boek ‘m gewoon los, met vriendinnen. Een ontspannen moeder is de leukste, nietwaar?

1. The Gin Spa, Groot-Brittannië

mooiste-spa's-wereld

Met stip op één natuurlijk, en nog relatief in de buurt ook: een heuse gin-spa. Waar je wordt verwend met botanische ingrediënten en een berg luxe, maar belangrijker: ze schenken er allerlei soorten gin. Het programma biedt zelfs een zogenaamde ‘Re-gin-venate’-behandeling, inclusief een full body massage en facial, maar bovenal: een afternoon tea met prosecco én gin-tonic.

 

2. Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal

mooiste-spa's-wereld

Hier kom je voor het serieuze werk. Deze spa in de Algarve heeft zelfs artsen in huis, die je – als je wilt – testen op ziektes en aandoeningen. Vervolgens gaat je hele leefstijl onder de loep en ben je na afloop superfit voor altijd. Als je het volhoudt, dan. Hoe dan ook heb je er een prachtige vakantie aan, tussen de zwembaden en tropische planten.

 

3. Como Shambhala Estate, Bali

mooiste-spa's-wereld

Dit soort droomlocaties bestaat dus echt. Middenin het oerwoud van Bali doe je hier aan zelfhealing, volgens een programma naar keuze. Moet lukken, met een personal assistent en een reusachtig team van personeel, dat werkelijk niks te gek vindt.

 

4. Szechenyi Spa, Boedapest

mooiste-spa's-wereld

Oké, niet per se de mooiste (want vooral toeristisch, dus vaak afgeladen vol), maar hoor nou: in dit badhuis uit 1913 met vijftien verschillende baden, vindt elke zaterdagavond een poolparty met dj’s plaats. Wil je een keertje meemaken, lijkt ons.

 

Lees ook:
'Mama wil even rust': zo zorgen deze moeders voor me-time >

 

5. Como Parrot Cay, Turks en Caicoseilanden

mooiste-spa's-wereld

We zeggen het er maar even bij: deze prachtige spa ligt op een eilandengroep boven de Dominicaanse Republiek. Een achteloos bezoekje – ach ja, als je toch in de buurt was – is er niet bij; op het waanzinnige privéstrand mag je alleen maar relaxen als je in de weken van tevoren al super gezond leeft. Maar dan ben je na de holistische behandelingen wel helemaal zen.

 

6. Santani, Sri Lanka

mooiste-spa's-wereld

Sri Lanka is natuurlijk hoe dan ook een prachtige reisbestemming, maar deze spa in het Kandy, in het hart van het eiland, is een droom. Bijna onbereikbaar per auto en pal tussen de theeplantages. Geen airco, geen wifi, alleen jij en je programma op maat, gericht op gewichtsverlies, anti-veroudering, gewrichtspijn, vermoeidheid, trauma’s en depressie. O, en olieklysma’s.

 

7. Intercontinental Danang Sun Peninsula Resort, Vietnam

mooiste-spa's-wereld

Bijna niet te geloven, zo mooi is het hier. Vanaf deze spa in de bergen met uitzicht op zee, pak je gewoon een kabelbaantje naar het strand. Of een steile trap, maar wie net olie- en geurenbehandelingen plus een goddelijke massage heeft ondergaan, werkt zich niet in het zweet, vinden wij.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >