sinterklaas-activiteiten-2018

Het is pas begin november, maar voor je het weet vaart Sinterklaas het land weer binnen en begint de gekte. En dan is zo'n lijstje met activiteiten tóch fijn om te hebben.

Maritiem Museum - Rotterdam

In de haven van Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? Daar kan jouw kind dus vanaf 17 november t/m 5 december mee helpen.

More content below the advertising

 

't Pietenhuis - Den Haag

Klimmen op daken en pakjes bezorgen, pepernoten bakken, knutselen, de pietenbedjes bekijken, een pietenkraag maken en luisteren naar een voorleesverhaal in de kamer van Sinterklaas: van 18 november tot en met 2 december is hier van alles te doen.

 

Pietendorp in Zuiderzeemuseum - Enkhuizen

Dit jaar wordt het Zuiderzeemuseum op zaterdag 24, zondag 25 november en zondag 2 december opnieuw omgetoverd tot Pietendorp. De pakjesboot 12 ligt 24 en 25 november in de haven, de pepernotenbakkerij draait op volle toeren en pieten lopen door de straten van het buitenmuseum.

 

Film: Sinterklaas en de vlucht door de lucht - door heel Nederland

Ook dit jaar is er vanaf 17 november weer een nieuwe Sinterklaasfilm te zien. Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten.

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

Scheepvaartmuseum - Amsterdam

Op zondag 19 november rond 11.30 uur komt Sinterklaas bij het Scheepvaartmuseum aan in een stoomboot - vanaf de kade naast het museum kan je alles goed zien. Vervolgens zijn er de hele dag verschillende activiteiten. Én staat er warme chocolademelk klaar.

 

Pakhuis van Sinterklaas - Venlo

Het Limburgs Museum wordt speciaal voor Sinterklaas omgetoverd in een Pakhuis, waar de pieten hun pakjes inpakken en sorteren. Kinderen worden uitgenodigd om speelgoed van vroeger en nu te vergelijken, de pakjesmachine te bedienen en ze mogen zelfs over het dak lopen om de pakjes te bezorgen.

 

Het Kasteel van Sinterklaas - Helmond

Sinterklaas verblijft op een ridderlijk kasteel en iedereen mag bij 'm langs. Ga op de foto met zijn paard Amerigo, bezoek een theatervoorstelling in de Spiegeltent of kijk wat de Pepernoten Pop-up Store te bieden heeft.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >