tips-boeken-vakantie-kinderen

Jij ligt languit op het strandbed, je kinderen bouwen zandkastelen en hebben een topvakantie: 7 tips voor het boeken van een onvergetelijke (en relaxte) reis.

Boek je reis op het juiste moment

Als je niet zoveel te besteden hebt, maar toch wilt genieten van een zorgeloze vakantie met kinderen kan dat prima. Boek alleen wel op het juiste moment. Het is lastig om te weten wat de beste tijd is, maar Skyscanner heeft miljoenen boekingen uit Nederland geanalyseerd om je de beste tijd voor het boeken van data te bieden. Met deze tool kun je makkelijk zoeken naar de beste week om te boeken en de goedkoopste maand om te reizen voor jouw vakantiebestemming.

 

Vermijd het hoogseizoen indien mogelijk

Dan lig je tenminste niet als sardientjes in blik op het strand en bespaar je flink wat euro's. Ja, we weten dat dit met schoolgaande kinderen makkelijker is gezegd dan gedaan, maar zelfs dan zijn er nog opties om het goedkoop aan te pakken. Want valt de vakantie in jullie regio vroeg? Ga dan ook direct op vakantie. Valt de vakantie laat? Ga dan ook laat. Scheelt weer.

 

Maak een checklist

Als je het al lastig vindt om de dagelijkse boodschappen te onthouden, is een vakantiechecklist wel zo prettig. En daar kun je best al een paar weken van tevoren mee beginnen. Leg een notitieboek op je nachtkastje, zodat je op ieder moment kunt opschrijven wat je nodig hebt om met je kinderen op vakantie te gaan. Scheelt een hoop lastminutegedoe.

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Research de vlucht

Ga je vliegen met kinderen? Een onrustige vlucht kan de hele vakantie verknallen. Tip: boek je vliegtickets op voor kinderen geschikte tijden, zorg dat de vlucht niet langer dan drie uur duurt en vertrek vanaf een luchthaven bij jou in de buurt. Ook belangrijk: boek bij een luchtvaartmaatschappij die kindvriendelijk is. Want hoe zit het met handbagage? Mag de kinderwagen tot aan de gate mee? Is er een kindermaaltijd aan boord? En mag een flesje opgewarmd worden? Dit klinkt misschien logisch, maar bij veel maatschappijen (vooral de budgetvarianten) lever je in op kindvriendelijkheid. 

 

Je hoeft de drukte niet op te zoeken

Of je nou in de buurt van de mooiste bezienswaardigheden verblijft of in een fantastisch, relaxed natuurgebied, kinderen vermaken zich toch wel als er genoeg in de omgeving te doen is. En zit je écht in the middle of nowhere? Dan kunnen jullie altijd een auto huren en naar een pretpark, bos of zee karren.

 

Kies de juiste accommodatie

Als je voor een accommodatie kiest waar voor kinderen veel te doen is, worden de bestemming en locatie helemaal bijzaak. Een gezellig huisje, camping of mooi hotel met animatie doen het sowieso altijd goed. Zijn er ook nog een fijne glijbaan, een minibadje en speeltoestellen? Dan kun jij de hele dag vanaf je ligstoel toekijken.

 

Vriendjes maken

Klinkt als een inkopper, maar wel heel belangrijk: zorg ervoor dat jouw kinderen leeftijdsgenootjes om zich heen hebben op vakantie. Zo is de kans dat ze zich gaan vervelen heel klein. En als er dan ook nog een animatieteam is dat leuke activiteiten organiseert, zit je helemaal gebakken. Kun jij mooi even bijkomen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

high tea kinderen
Beeld: Pexels

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Deze vijf zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea, Boskoop

high teas

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones, en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig. In de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

De historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja, by the way.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is zelfs een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is - krijgen er hapjes naar keuze.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leuke-musea-voor-kleuters

Je kunt de herfstvakantie natuurlijk gebruiken om je schutting te schilderen, of een begin te maken aan de grote najaarsschoonmaak. Maar wil je je kleuter een plezier doen? Dan is de deur uitgaan waarschijnlijk een betere optie.

En dan komt onderstaand lijstje ongetwijfeld van pas.

 

Museon - Den Haag

Van onze mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven: tijdens een bezoek aan het Museon duik je in het verhaal van de wereld. Je kunt er insecten eten en leert hoe je het zuinigst om kunt gaan met onze aardbol. Het Museon is geen kijk-museum, hier mag je veel doen en van alles aanraken.

 

Beeld en Geluid - Hilversum

Beeld en Geluid toont je de wondere wereld van de televisie. Presenteer zelf het nieuws, sta op het podium als een echte ster of treed op op het Toppop podium. Bekende Nederlanders leiden je virtueel rond door de wereld van radio en tv, je krijgt een kijkje achter de schermen en leert van alles over het leven in de spotlights.

 

EYE - Amsterdam

Stap binnen in de wereld van EYE en ontdek alles over films in het Panorama, bekijk je favoriete fragmenten en maak je eigen filmdebuut. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend een film en aansluitend spel.

 

Lees ook
7x leuke en leerzame uitjes voor je kind >

 

Oyfo Techniekmuseum - Hengelo

Waar in andere musea zaalwachters rondlopen om je op de vingers te tikken als je te dicht bij een kunstwerk komt, is het motto in het Techniekmuseum 'verboden af te blijven'. In dit interactieve museum in Hengelo is alles aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek.

 

Nationaal Militair Museum - Soest

Echte vliegtuigen, pantserwagens, helikopters en allerlei gebruiksvoorwerpen staan hier in een gigantische hal. Buiten kunnen kinderen uitrazen op de stormbaan, klimmen in voertuigen en zich voor even een militair wanen.

 

Kinderboekenmuseum - Den Haag

Spelenderwijs maken kinderen in dit museum kennis met jeugdliteratuur. Alle tentoonstellingen en workshops stimuleren fantasie én zorgen ervoor dat je kind voortaan geen boek meer laat liggen.

 

Tropenmuseum - Amsterdam

Verschillende thema's maken een bezoek aan het Tropenmuseum een ware ontdekkingstocht. Ga op reis en laat je verrassen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko, maak je eigen lotusbloem of luister naar persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie aan boord van de Lampedusa. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >