Plenst het buiten, maar wil je er wel op uit met je kind? Of is je kind gek op klimmen en klauteren? Deze binnenspeeltuinen zijn ideaal voor een dag flink ravotten. We hebben er 22 voor je verzameld, verspreid over het land. Lees het hier.

1. Candy Castle - Amsterdam

indoor speeltuinen


Dit speelparadijs is gevestigd in een monumentale kerk (dus loeihoog) en helemaal omgetoverd in Disney-achtig snoepthema. Voor de snelheidsduivels is er een kartbaan in de kelder.

 

2. Joepie! - Breda

indoor speeltuinen


Hier zijn ballenbakken, klimrekken, speeltoestellen én doolhoven: van makkelijk tot lastig, dus kinderen raken niet uitgespeeld.

 

3. Ballorig

indoor speeltuinen


Ballorig is het eerste indoor speelparadijs van Nederland (Ballorig bestaat sinds 1996). Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 41 vestigingen terecht voor fijn dagje uit. Ouders en begeleiders betalen geen entree.
 

4. Plaswijckpark - Rotterdam

indoor speeltuinen


Plaswijckpark is een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, park, theater en dierentuin in één. Goed voor een hele dag plezier, dus.

 

 

5. KidZcity - Utrecht

indoor speeltuinen


Van safaritrein tot klimdoolhof en van botsauto’s tot lasergames: deze gigantische binnenspeeltuin (5.000 m2) is leuk voor jong en oud. Oh, en je mag je eigen eten en drinken meenemen. Wel zo fijn.

 

6. Bubblejungle Speelstad - Leiderdorp

De allerkleinste kinderen kunnen spelen in een veilige baby-, dreumes- en peuterhoek.  Voor oudere kinderen zijn er verschillende klimtoestellen en trampolines.

 

7. Spelekids - Loosdrecht

indoor speeltuinen


Kinderen tot drie jaar kunnen hier afgeschermd spelen terwijl je als ouders goed toezicht kunt houden. Voor oudere kinderen is er de Avontuurfabriek. Hier kun je lasergamen, paintballen, biljartvoetballen, led-karten en led-bowlen.


Lees ook
Sjansen in de speeltuin >

 

8. Bengeltjes - Hengelo

indoor speeltuinen


In de 100 jaar oude hallen van de vroegere machinefabriek Dikkers ligt Bengeltjes Speeldorp: de grootste indoor-speeltuin van Nederland. Je vindt er verschillende apenkooien en speelstructuren tot 7 meter hoog met glijbanen, ballenbakken, ballenkanonnen, slingertouwen en trappen.

 

9. Kids Wonderland - Molenschot

In deze grote speeltuin (3500 m2) is er voor ieder kind wat wils: een rit in de onderzeeër, een bubbelbal en een wensboom. Naast de binnenspeeltuin is er ook er een plek om buiten te spelen en zodra het donker wordt is het park mooi verlicht.

 

10. Speelpaleis Bambini - Vlissingen

indoor speeltuinen


Een snoezelhoek, speeltoestellen en een spectaculaire freefall-glijbaan, Speelcircus Bambini heeft het. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze geheel gethematiseerde indoorspeeltuin.

 

11. Pretfabriek Woerden

indoor speeltuinen

Niet alleen kunnen kinderen hier met tig speeltoestellen hun lol op, ook aan de ouders is gedacht. Neem bijvoorbeeld plaats aan de grote leestafel of in het restaurant waar je rustig (maar toch in de buurt van je kinderen) kunt bijkomen.

 

12. Boegafun - Venray

indoor speeltuinen

Een 2000 m² grote binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen in de attracties terwijl jij een kop koffie met appeltaart neemt.


13. Happyfarm - Terschuur

indoor speeltuinen

Buiten aait je kind konijnen of racet het op skelters en trekkers, binnen kan-ie spelen met blokken, klimmen in de verschillende speeltoestellen of springen op het springkussen.

 

14. Cowboy en Indianen - Coevorden

indoor speeltuinen

Trampolines, touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens, ballenbaden: hier vind je speeltoestellen voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Ook is er een enorme klimmuur waar je kind (onder toezicht) aan kan hangen.

 

15. Avontura - Dronten

indoor speeltuinen

Of je kind nu wil schieten met ballenkanonnen of als een coureur in een elektrische auto wil rijden: in Avontura kan het. In het midden van het speelveld staan stoeltjes waar je de boel prima in de gaten kunt houden.

 

16. Schateiland Zeumeren - Voorthuizen

indoor speeltuinen

Schatgraven, spelen op eilanden en het speelkasteel of duik de onderwaterwereld in. Het kan allemaal in binnenspeeltuin Schateiland Zeumeren. De speelplek is geschikt voor kinderen rond de 4 en 12 jaar. Ook fijn: er is een buitenspeeltuin bij een zandstrand. 

 

17. Indoorspeeltuin en tropisch (dieren)park De Orchideeënhoeve - Luttelgeest

indoor speeltuinen

Even wat anders: een binnenspeeltuin in geheel jungle-stijl. Pomp water uit de grond, vervoer zand over de zandvlakte en kruip door duistere tunnels. Ideaal: terwijl je kinderen aan het spelen zijn, drink jij een lekkere cappuccino in de koffiehoek. De speeltuin hoort bij het tropische park Orchideeënhoeve, dus daar kun je ook nog heen om vogels, schilpadden, vlinders, reptielen en tropische bloemen, planten en bomen te spotten.

 

18. Monkeytown - Helmond

Dit indoor speelparadijs bevat meer dan 3000 vierkante meter aan speelplezier. Je kind kan er klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, spelen met super Lego en er zijn allerlei fraaie glijbanen. Voor de kleintjes is er een aparte peuterhoek.

 

19. Kids Castle - Hedel

indoor speeltuinen

Dit speelparadijs richt zich voornamelijk op kleine kinderen. Voor iedere leeftijd, vanaf de kleintjes die alleen nog maar kunnen kruipen, zijn toestellen om lekker te bewegen. Oh, en niet alleen kinderen zijn hier aan het juiste adres. Ook aan de ouders is gedacht: voel je weer even kind op een groot speeltoestel dat zo is gebouwd, dat ook volwassenen er prima in kunnen bewegen.

 

20. Haasje Over - Dorst

Met een ballenbak, trampoline, vijf glijbanen, een rodelbaan én de mogelijkheid om te lasergamen, houdt je kind het hier wel een tijdje uit. En jij zit lekker met een koffie en een gebakje op het terras.

 

21. Indoorspeeltuin Zwierelantijn - Aagtekerke

indoor speeltuinen

Ga op ontdekkingstocht in de uitkijktoren, roetsj van de glijbaan af of neem een duik in de ballenzee met maar liefst 12.000 ballen. Trek in wat lekkers? Er is ook een familierestaurant.  

 

22. Chimpie Champ - Aalsmeer en Oosterhout

Spring in de ballenbak, jump op de trampoline, beklim de 5 meter hoge Mount Chimpie, hang in de power tower of dans in de disco. Ook de perfecte plek om je kinderfeestje te vieren in een partykamer of voor een kinderrijk gezins- of familie-uitje.

 

Meer leuke binnenspeeltuinen voor kinderen vind je hier

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >