leukste pluktuinen Nederland
Beeld: Unsplash

Wat is er nu leuker dan samen met je kind vers fruit of een vrolijke bos bloemen plukken? Juist, niets. Daarom hebben wij de leukste pluktuinen voor je op een rij gezet.

Het Aardbeienterras - Rijsbergen

pluktuinen in Nederland

More content below the advertising

In deze pluktuin kun je een rondleiding krijgen en (uiteraard) van mei tot november zelf plukken. En je krijgt er nog wat voor ook: een 'aardbeienknipdiploma'.
Adres: Pannenhoefsebaan 31, Rijsbergen

 

De Buytenhof - Rhoon

pluktuinen in Nederland

Waar kun je nog de appelbloesem ruiken, aardbeien, appels, kruiden en bloemen plukken en varkens zien wroeten? Maak er een totaaluitje van en ga ook nog langs de gezellige theeschenkerij. Tip: de Boterham Buytenhof. (De pluktuin is open vanaf mei).
Adres: Rijsdijk 98, Rhoon

 

Pluktuin Stoutenburg

pluktuinen in Nederland

Stoutenburg heeft een kleurrijke bloemenpluktuin met veel soorten bloemen zoals Dahlia’s, Goudsbloemen, Korenbloemen en Zinnia’s. Vanaf juni kun je deze allemaal zelf plukken. Ook worden er geregeld kinderfeestjes gehouden.
Adres: Stoutenburgerlaan 6, Stoutenburg


Lees ook
6x zo blijven je bloemen mooi >

 

Zelfpluktuin Texel - Oudeschild

pluktuinen in Nederland

Fruit, groente en bloemen: hier is zowat alles te plukken. En na afloop kunnen jullie lekker relaxen op het binnen- of buitenterras met een stuk zelfgemaakte taart, glas aardbeienlimonade, vruchtensmoothie of schepijs. Vanaf juni kun je aardbeien plukken en vanaf juli verschillende soorten fruit, groenten en bloemen.
Adres: Middellandseweg 4, Oudeschild

 

Raspberry Maxx - Meijel

pluktuinen in Nederland

Bij deze pluktuin (die vanaf mei open is) staat alles in het teken van frambozen. Naast het plukken, zijn er veel andere activiteiten. Zo organiseren ze jaarlijks een frambozenontbijt en is er ook een frambozenpicknick. Hou de site in de gaten voor actuele data.
Adres: Steenoven 28, Meijel

 

Fruittuin van West - Amsterdam

pluktuinen in Nederland

Naast fruit plukken kun je hier snuffelen in het bijbehorende winkeltje. Wat lekkers eten of drinken kan in het Tuin Café. (Denk: zelfgemaakt appelgebak, wentelteefjes en sap). Krijg je al trek?
Adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam

 

De Kastanjeboom - Opende

pluktuinen in Nederland

Vanaf augustus kan je hier frambozen. En na afloop drink je een glas vruchtensap die verser dan vers is. En vergeet ook het fruit met slagroom niet.
Adres: Scheiding 17, Opende

 

Miss Hyacinth - Sint Oedenrode

pluktuinen in Nederland

Met ruim 50 soorten bloemen is er keuze genoeg. Stel je eigen boeket samen en geniet daarna lekker in de grote tuin van een kop thee met eigengebakken koek, cake of taart van de gastvrouw.
Adres: Damianenweg 26, Sint-Oedenrode

 

Lees ook:
Onderzoek: bloemen zorgen voor geluksgevoel >

 

Zomerbloemen Pluktuin - Nes a/d Amstel

pluktuinen in Nederland

Naast bloemen plukken kan je kind hier nog veel meer: er is een zandbak, speelkasteel en fraaie glijbaan. Ook worden er kinderfeestjes georganiseerd die altijd voorzien zijn van limonade, een zakje chips en koffie en thee voor de ouders of begeleiders. Liever samen met je kind een groene workshop volgen? Ook dat kan, check de site.
Adres: Amsteldijk Zuid 183 b, Nes a/d Amstel

 

Bloemenzee - Zeeland

Pluktuinen in Nederland

Zeekraal: normaal gesproken krijg je dit alleen in een duur restaurant op je bord, hier eet je het zelf. Ontdek hoe zeekraal gekweekt wordt en help met snijden. Daarnaast kun je er natuurlijk bloemen plukken en op het terras genieten van een drankje, gebak en kleinfruit. Ook mogelijk: kinderfeestjes en high-tea's.
Adres: Blauwhoefseweg 2c, Kruiningen

 

Bosjes Fruit - Drenthe

Pluktuinen in Nederland

Pak een bakje en vul 'm zelf met bessen, frambozen, bramen, kersen of pruimen nadat je uitleg hebt gekregen over wanneer iets rijp is. Staan de bloemen in bloei? Zelfs die mag je meenemen.
Adres: Bosje 3, Gieterveen

 


Meer pluktuinen in Nederland vind je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >