‘Altijd op en top glam? Welnee, ik loop net zo graag in een legging’ 

09.12.2023 19:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Terwijl mijn kast aan het opruimen ben haal ik een knalgele lange jurk tevoorschijn. Ooit gekocht in een klein boetiekje in Milaan. Ik trek hem aan om te zien of deze jurk op de stapel ‘houden’ of ‘weggeven’ gaat. Terwijl ik mezelf in de spiegel aankijk weet ik weer: Oh ja, dit was mijn slechtste aankoop ever. Een taille is ver te zoeken, de katoenen stof valt niet mooi en echt sexy of vrouwelijk word ik er ook niet bepaald van.

Uitpakken

Ik houd van fashion, maar het is niet het belangrijkste in mijn leven. Eigenlijk vind ik het voornamelijk belangrijk dat kleding lekker zit en ik me er goed in voel. Mensen zien mij vaak in de meest glamoureuze outfits op filmpremières, magazinecovers en events, maar dit is slechts één avond of één dag waarop ik helemaal uitpak. Andere dagen loop ik rond in mijn spijkerbroek, een sportoutfit of een legging met oversized sweater en sneakers.

“Mensen zien me die ene avond waarop ik helemaal uitpak; andere dagen loop ik rond in een legging met oversized sweater en sneakers!”

Één kledingstijl heb ik niet. Wat ik draag hangt ook af van het land waar ik op dat moment ben. Ik hou van kanten jurkjes en topjes, daarin komen mijn Spaanse roots beter naar voren. Op Ibiza draag ik veel hoeden, kleding met franjes en veren, oversized bloesjes en grote zonnebrillen. Ga ik uit in Nederland draag ik een jeans met hakken eronder, in LA ga ik toch voor meer sexy. Op Melrose Avenue heb je van die leuke kleine boetiekjes waar ze onbekende merken verkopen. Daar scoor ik items waarvan ik weet dat niemand anders ze heeft. In Nederland zijn we iets meer casual dan in Los Angeles. Ik vind het allebei heerlijk: de ene dag heb ik zin om helemaal uit te pakken, de andere dag ga ik het liefst in mijn joggingpak de deur uit.

Voetbaltenue

Zodra bij Xess zijn schooluniform uitgaat, gaat er een voetbaltenue aan. Of het shirt van Ajax is en het broekje van Utrecht kan hem niet schelen. Of een t-shirt van Real Madrid en een broekje van Barcelona. Ik zeg dan ‘Xess je kan die dingen niet combineren’, maar hij vindt van wel. “Alle spelers en clubs vind ik goed. Die kleurtjes staan toch ook leuk bij elkaar?” Hij zou er het liefst altijd in rondlopen. Vraag ik hem zijn pyjama aan te trekken, komt hij nog naar beneden in voetbaltenue, haha. Ik vind het leuk dat het hem niets kan schelen. Dat heb ik zelf ook: als ik me maar lekker voel in wat ik draag. Ik sta straks gewoon weer in mijn spijkerbroek met sweater en sneakers op het schoolplein. Heerlijk toch?!

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.