‘Voor mij is een luxe zomervakantie elk jaar een hoogtepunt’

25.08.2021 09:56
Remy Bonjasky

Remy Bonjasky woont samen met Renate Goet, zonen Cassius en Dean uit eerdere relaties en dochter Skye. Elke maand deelt Remy zijn belevenissen.

Ik kom uit een arm gezin van vier kinderen en een moeder zonder werk. We leefden van een uitkering op een flatje in de Bijlmer. O ja, en een vader die ervandoor ging op mijn tiende. Het was niet makkelijk, maar ik ben toch best goed terecht gekomen. Daarom ben ik des te meer trots op mezelf dat ik mijn gezin een beter leven kan bieden dan dat ik zelf heb gehad.

De zomervakantie was in die tijd niet veel meer dan een paar nachtjes logeren bij mijn neefje, vier flats verder met exact dezelfde situatie. Vergis je niet hoor, het was best leuk, alleen moest je wel iets meer je best doen om er wat van te maken. Dan gingen we bijvoorbeeld voetballen met frisdrankblikjes. Of we deden trappenhuistikkertje. Van oude kranten probeerden we eens een vlieger te maken. Al onze inspanningen ten spijt, kwam hij nooit van de grond.
 

Lees ook
‘Meedoen is belangrijker dan winnen? Niet in huize Bonjasky’ >

 

Luxe

Als je ouder wordt en een kans ziet, dan grijp je die aan en laat je niet los tot je het hoogtepunt hebt bereikt. Althans ik, en dat is ook gelukt: ik werd drie keer wereldkampioen kickboksen. Het gevolg is dat we nu heel wat verder weg op vakantie kunnen dan die vier flats. En vaker. Skye vindt hotels echt geweldig. Ze telt dan de nachtjes af tot we gaan.

Voor mij is de zomervakantie elk jaar een hoogtepunt. Strand, zee, zon, een fashionable bestemming en veel luxe – die ingrediënten maken mij gelukkig. En daarnaast een voetbal voor Dean en een basketbal voor Cassius, want die twee doen niets liever dan de hele dag sporten.

Het klinkt misschien alsof ik het normaal vind dat wij van die luxe vakanties hebben, maar ik denk nog vaak terug aan de zomers uit mijn jongere jaren, toen het echt niet altijd meezat. Ik ben dankbaar dat ik die tijd heb mogen meemaken. Het heeft me geleerd om de kleine dingen in het leven te waarderen en bovendien ben ik er mentaal sterk van geworden. Dat komt zeker van pas in deze onzekere tijd, waarin we veel nieuwe stappen aan het voorbereiden waren tot corona roet in het eten gooide. Dan denk ik terug aan dat flatje in de Bijlmer en hoe je met creativiteit altijd wel een manier vindt om door te gaan.
 

Deze column staat in Kek Mama 09-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.