Remy Bonjasky over zijn oudste zoon: ‘Het was niet makkelijk om hem te laten gaan’

25.11.2021 06:12
Remy Bonjasky

Remy Bonjasky is getrouwd met Renate Goet. Remy heeft zonen Cassius en Dean uit eerdere relaties, samen hebben ze dochter Skye. Elke maand deelt Remy zijn belevenissen.

Kleine kinderen worden groot, ze krijgen haren onder hun oksels, de baard in de keel en dan worden ze ook nog eens groter dan ik. Mijn oudste zoon Cassius kickt daar wel op, met zijn twee meter, negen procent body fat, goed gebouwde lijf en schoenmaat 48,5 – en dan moet hij nog achttien worden. Cassius heeft al meerdere keren gezegd dat hij de beste wil worden. En ik denk niet dat hij het van een vreemde heeft. Hij heeft grote dromen en ook dat klinkt me niet onbekend in de oren. Hij wil naar de NBA, de hoogste basketbalcompetitie in Amerika.
 

Vertrokken

Met zijn torenhoge ambities is hij afgelopen september vertrokken. Tja, voor echte croissants ga je naar Frankrijk, voor kangoeroes ga je naar Australië en voor de grootste basketbal league ter wereld ga je naar het land waar elke droom tot leven kan komen. Hij is inmiddels al een paar maanden daar en het was niet makkelijk om hem te laten gaan.

Ik had het er moeilijk mee, maar liet het niet al te veel merken. Ik wil hem geen rotgevoel bezorgen. Maar ik mis hem heel erg en ik wil zo graag naar de Verenigde Staten om hem te zien. Helaas laten ze op dit moment geen Nederlandse toeristen toe.

Wat was ik als vader graag met hem meegegaan om te zien hoe het er daar aan toegaat. Waar hij slaapt, eet en met wie hij omgaat. Het liefst had ik een hotel geboekt naast zijn hotel, of nog liever: een kamer naast die van hem. Maar ik moet het loslaten. Daarnaast ben ik ook alleen maar blij dat hij het doet en durft, dat maakt me zó trots.
 

Lees ook
‘Geniet van je sportende kind, maar bemoei je er vooral niet mee’ >

 

Grote dromen

Ooit had ik ook een droom: ik wilde de beste in mijn sport worden. Dus heb ik vanaf mijn zeventiende als een gek getraind en is het me uiteindelijk gelukt om drie keer wereldkampioen te worden. Als ik was tegengehouden door wie dan ook om mijn droom te verwezenlijken had ik dat vreselijk gevonden. Daarom zal ik het nooit in mijn hoofd halen om mijn zoon ervan te weerhouden zijn droom achterna te gaan. Ik heb hem maar één ding te zeggen: Cassius, follow your dream!
 

Deze column staat in Kek Mama 14-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.