Gesprek zet Patricia aan het denken over tripje zonder kinderen: ‘De vliegangst-kant in mij snapt dit volledig’

18.11.2022 06:20
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (12) en Phaedra (9). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Mijn partner en ik hebben afgesproken om één keer per jaar een tripje met z’n tweeën te plannen. Het liefst met het vliegtuig naar een warm oord met veel cocktails enzo, maar het mag ook een liefdevolle B&B op de hei zijn. Als we maar even niet hoeven te parenten. Even geen ‘Mam, waar ligt mijn paardrijbroek?’ of ‘Mam, er is geen brood meer’.

Niet 24/7 bij de kinderen

Terug naar de basis. Hopelijk vinden we dan ook meteen weer een vleugje verliefdheid terug die bij de periode hoorde voordat je kinderen kreeg. Hé, begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mijn aapjes, maar ik hoef niet 24/7, 365 dagen bij ze te zijn.

“Ik ben gek op mijn aapjes, maar ik hoef niet 24/7, 365 dagen bij ze te zijn”

Op de een of andere manier is dit jaar voorbijgevlogen en zijn we nog niet op ons escape-parenthood-weekend geweest. Een vriendin van me wel. Ik hing aan haar lippen toen ze vertelde dat ze elke avond lang hadden nagezomerd ergens op een terras in Spanje. Er was zelfs weer op dagelijkse basis getongzoend. Oui oui, très bien.

Lees ook – Onderzoek: zo vaak seks is genoeg voor een goede relatie >

Twee vliegtuigen

Toen haar verhaal bijna ten einde was, voegde ze nog iets toe waar ik weleens over na heb gedacht, maar nog nooit heb uitgevoerd. Er is nu een zaadje geplant en ik kan er niet meer niet aan denken. Wat doen zij en haar partner als ze zonder kinderen weggaan? Ze gaan met twee verschillende vliegtuigen! Lekker dan. Nu moet ik dat ook doen. Althans, zo werkt mijn brein na het horen van deze strategie om in ieder geval één ouder in leven te houden.

Jezelf in leven houden

Ik ben al blij dat ik mijn kinderen de eerste jaren in leven heb weten te houden en nu is dat dus veranderd in mezelf in leven houden. De vliegangst-kant in mij snapt dit concept overigens volledig. Maar de andere hersenhelft smijt met statistieken. En ik moét deze kant wel voorrang verlenen, anders is het onmogelijk om ouder te zijn…

Goed, ik heb dus nog anderhalve maand om er een paar dagen tussenuit te knijpen met manlief. Ik ben bang dat het een autoritje wordt naar een hotelletje ergens in Nederland. En misschien gaan we wel met twee auto’s…

Wil je de column van Patricia liever luisteren? Dat kan. Elke vrijdag tussen 14.00 en 16.00 leest ze ‘m voor op Wild FM.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.