zo vaak seks

Elke dag seks om je relatie leuk te houden? Welnee. Volgens dit onderzoek is eens per week meer dan voldoende.

Het onderzoek werd gedaan door de Universiteit van Toronto en is gebaseerd op enquêtes die de afgelopen veertig (!) jaar werden ingevuld door ruim dertigduizend mensen: mannen, vrouwen, jong en oud, latrelatie of getrouwd. Dankzij die grote database konden de onderzoekers zien of gelukkige stellen vaker of minder vaak seks hadden dan stellen die in een ongelukkige relatie zitten.
 

Gelukkiger

De conclusie? Koppels die één keer per week seks hebben, zijn gelukkiger dan anderen. “Mensen denken vaak dat meer seks garant staat voor een betere relatie of ons geluksgevoel, maar dat klopt maar tot op zekere hoogte”, aldus hoofdonderzoekster Amy Muise. Volgens Muise gaat het niet om de hoeveelheid seks, maar om de intimiteit in een relatie.
 

Intimiteit

En intimiteit, dat is nou juist iets wat je op allerlei manieren kunt krijgen. Ga bijvoorbeeld tegelijkertijd naar bed, of slaap wat vaker naakt. Relatiedeskundige Paulien Timmer: “Als je allebei naakt slaapt, ben je sneller geneigd om je open te stellen en kun je intimiteit beter ervaren.”

Bovenstaande factoren vergroten overigens ook de kans op seks, maar je hoeft dat gemiddelde van twee keer per week dus niet te halen om extra gelukkig te worden. Zit het met die intimiteit wel snor, kun je dus best een keertje overslaan als je geen zin hebt.

Article continues after the ad

 

Het gloednieuwe boek ‘50 relatieboosters’ van Paulien Timmer ligt nu in de winkel. Bestel ‘m hier online.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >