Patricia’s stevige boodschap aan Waylon

24.06.2022 11:54

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (12) en Phaedra (9). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Dus heel Nederland leefde mee met de extreme misselijkheid van Bibi Breijman. Mocht je even vergeten zijn wie dat is, Wikipedia zegt: Bibi Breijman is een Nederlandse mediapersoonlijkheid, zangeres, vlogger en presentatrice. Maar ik denk dat je haar vooral kent uit Oh Oh Cherso en later als wederhelft van Waylon. En Waylon kennen we van zijn hoed en zijn kortstondige muzikale verhouding met Ilse de Lange.

Ok, ben je bij?

HG

Bibi was de laatste tijd veel in het nieuws omdat ze heel erg last had van hyperemesis gravidarum. In de volksmond ook wel HG genoemd en dit komt voor bij 2% van alle zwangerschappen. HG wordt gekenmerkt door enorme, bijna onstopbare misselijkheid en overgeven, waardoor de zwangere vrouw langzaam (en soms niet zo langzaam) maar zeker uitdroogt en ondervoed raakt.

Zij lag dus maanden ziek op bed en we konden allemaal meelezen dat ze vooral in een donkere kamer lag omdat alles te veel was. En iedere moeder in Nederland leefde met haar mee. Althans als je een beetje het shownieuws volgde.

Lees ook – Van misselijkheid tot harde buiken: dít zijn veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes per trimester >

Vreemdgegaan

Goed, gelukkig is er een mooie spruit geboren en gaat alles weer goed met Bibi. Eind goed al goed zou je denken. Maar nu komt het. Bibi is vreemdgegaan tijdens haar zwangerschap! Hè, maar hoe dan? Hoe kun je A, vreemdgaan terwijl je zwanger bent, en B, ook nog eens als je last hebt van extreme misselijkheid?

Waylon vult het hier even voor ons in: “Bibi is vreemdgegaan met de baby. Ze had geen oog meer voor mij en was alleen maar met zichzelf bezig”, aldus de zingende hoed. Maar het verhaal wordt nóg gekker. Ga even zitten als deze informatie nieuw voor je is. Waylon is namelijk OOK vreemdgegaan. Nee! Ja!

Want Bibi was zo druk bezig met hun ongeboren kind door alleen maar misselijk een beetje zielig in een donkere kamer te liggen, dat hij zich genoodzaakt voelde dat ook te doen.

Maar dan met een iemand. Een volwassen (dat mogen we dan hopen) vrouw. En ook de daad. Hup all the way, want tja die Bibi verdiende dat. Pûh.

Arme Waylon toch. Ik wens hem veel liefde. Zelfliefde ook. Want tja, haar verraad is moeilijk te boven te komen…

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.