Patricia’s dochter over adventskalender van mama: ‘Er zaten allemaal seksdingen in’

31.12.2021 09:02
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Hallo allemaal,

Normaal gesproken schrijft mijn moeder deze column, maar voor deze ene keer schrijf ik hem. Ik ga vertellen over ons leven.

Discussie

Ik ben Maria en ik ben 11 jaar. Mijn zusje heet Phaedra en is 8 jaar. Soms hebben we ruzie, maar dat gaat dan gelukkig snel weer over. Mijn moeder vindt dat niet leuk, maar dan denk ik in mezelf: ‘Dan heeft ze gewoon even dikke vette pech. We zijn ook maar kinderen.’ Papa en zij hebben ook weleens ruzie. Dat noemen ze dan discussie. Papa moet vaak bellen en zegt dan sneller ja als we een snoepje vragen. Dus dat vragen we dan stiekem aan hem.

Ik speelde vroeger piano, maar dat vond ik saai. Ik zit nu op hockey en op paardrijden en dat vind ik wel leuk. Mama moet meer sporten vind ik, maar zij zegt dat paardrijden genoeg sport is. Maar alle andere moeders zitten op van die clubjes. En misschien zeurt ze dan minder over haar spijkerbroeken.

Vies gezicht

Ik zit in groep 8 en mijn bff  heet Saar. Ik heb twee hele lieve juffen. Eén van de juffen was vroeger vroedvrouw  en ze vertelt heel vaak over hoe zij andere moeders hielp als ze een kindje kregen. Ik vind dat altijd superleuk, maar de meeste jongens trekken dan een vies gezicht. Maar de juf zegt dat ze goed moeten opletten dat vind ik dan wel leuk.

Ik wil later ook kinderen. Als het een meisje wordt dan noem ik haar Fleur en een jongen Tom.

 

Lees ook
Patricia deelt heftig verlangen met haar man: ‘Zou het me mijn huwelijk kosten?’ >

 

Saaier

De lockdown vind ik stom, want ik vind het fijner als de juf echt naast me staat om het uit te leggen. En mama kon niet echt goed lesgeven. Dus ik hoop dat we gewoon weer naar school mogen na de vakantie, want daar heb ik superveel zin in.

Het is allemaal wat saaier, maar gelukkig kan ik wel naar Bertje. Had ik je al verteld dat dat de naam is van mijn lease pony? Vandaag heb ik springles en ik hoop dat we snel weer wedstrijden mogen rijden. Mijn moeder gaat binnenkort ook een vlog opnemen dus dan kunnen jullie Bertje zien.

Gek cadeau

Ze had ook nog een gek cadeau gekregen van Kek Mama. Het was zo’n kalender met vakjes die je dan elke dag mag openmaken. Ik dacht dat er allemaal chocolade in zat, maar er zaten allemaal seksdingen in. Mama moest heel hard lachen en papa ook.

Nou, ik weet even niet meer wat ik moet schrijven. Dit was het.

Groetjes Maria

Ps. Mam, ik krijg wel geld hiervoor he?

 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

 

Meer columns van Patricia? Elke vrijdag komt er een nieuwe column op KekMama.nl. Lees hier de eerdere columns.