De meester van Paticia’s dochter gaat scheiden: ‘Hij barstte in de klas in tranen uit’

26.03.2021 09:02
meester-scheiden

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (10) en Phaedra (7).

‘Als ik toch niet ga scheiden, dan neem ik jullie allemaal mee naar McDonald’s’, waren de woorden van de meester volgens mijn oudste dochter.

Dat is nog eens een ander antwoord op de vraag: ‘Hoe was het op school?’

Meestal krijg ik het nietszeggende ‘goed’ in het voorbijgaan naar mijn hoofd geslingerd, maar vandaag dus een onverwachts antwoord. Maar helemaal verrast ben ik niet.

 

Verschrikkelijk boos

Een paar maanden geleden toen ik ook al eens een daadwerkelijk verslag van haar schooldag kreeg, was de meester ook al eens het onderwerp van gesprek. Hij was, volgens mijn dochter, helemaal uit zijn stekker gegaan (waarschijnlijk gebruikte zij een andere term, iets in de trant van kapot boos of ziek boos). Hij was in ieder geval zo verschrikkelijk boos geworden dat zijn bril van zijn neus was gegleden en de juf uit de parallelklas even om de hoek was komen kijken. Direct na het uitgebreide verslag van mijn dochter kwam er ook een mail vanuit de meester én de schooldirectie. Waarin hij zijn excuses aanbood en beloofde dat het nooit meer zo ver zou komen, want de leerlingen mochten een veilige leeromgeving verwachten.

Inmiddels wisten wij als ouders via de klassenapp dat zijn vrouw chronisch ziek was en dat hij zijn twee kinderen ook moest helpen bij thuisscholing. Al met al een behoorlijke struggle. Wij als ouders deden dus een Mea Culpa richting de meester en er werden zelfs bloemen en een beker met daarop ‘de beste meester van de wereld’ geregeld. Een Tikkie van de klassenmoeder volstond.

 

Vonkje

We zijn een maand of twee verder en ik zit met mijn oudste dochter aan de keukentafel waar zij dus vertelt dus dat de meester heeft aangekondigd te gaan scheiden. Hij vertelde er ook bij dat ‘zij’ het vonkje niet meer had, maar ‘hij’ nog wel en dat ‘hij’ daar heel verdrietig om is.

‘En hij moest echt heel hard huilen mam’.

‘Dat is heel zielig voor de meester’, antwoord ik haar.

Maar diep van binnen begint mijn moederinstinct toch wat tegen te sputteren.

‘We mochten allemaal vragen aan hem stellen’, vervolgt ze haar verhaal.

‘O en hoe ging dat dan?’, vraag ik nu licht sceptisch.

‘Nou, Annelies vroeg wat hij het meeste ging missen en toen moest hij echt heel hard huilen mam, en daarna moest de hele klas huilen.’

 

Lees ook
Zó organiseer je een spannende avond met je partner >

 

Vraagtekens

Ik sla een arm om haar heen en denk razendsnel na. Mijn hemel, wat moet ik hier nu weer op zeggen?

In ieder geval iets waardoor ze zich veilig voelt, want corona heeft al genoeg vraagtekens en onzekerheid met zich meegebracht.

Ze haalt mijn denken in en vraagt of ze buiten mag spelen.

‘Ja, ga maar lekker!’, zeg ik haar.

 

Geruststelling

Dan, als ze in deuropening staat vraagt ze plotseling: ‘Hebben jij en papa nog een vonkje?’

‘Ja lieverd, dat hebben wij.’

Ik denk een geruststelling op haar gezicht te zien voordat ze de deur achter zich dicht trekt.

Dan weet ik ineens wat ik moet zeggen en ren haar achterna: ‘O en lieverd, vanavond gaan we lekker naar McDonald’s!’

 

 

 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (10) en Phaedra (7). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >