Martine: ‘Ik weet dat we in de swipe generatie zitten, maar dit is echt next level’

04.05.2024 06:05

Marjolein en Martine wonen meer dan 10.000km van elkaar en hebben samen een bedrijf. Marjolein woont in Rotterdam met haar man en twee dochters (12 en 10 jaar), Martine woont in Kuala Lumpur met man en zoon (9) en dochter (6).   

Marjolein en Martine appen deze keer over de swipe generatie.

21.12 Ooh mooi verhaal dit.. Ik weet dat we in de swipe generatie zitten, maar dit is echt next level

21.13 Helemaal trots verhaal net over hoe z’n zoon van 2 (hou deze leeftijd even goed in gedachten..) met zijn telefoon aan de haal gaat. 

21.14 Want wat doet dit slimme kind; die pakt de telefoon, loopt naar z’n vader voor gezichtsherkenning, gaat naar het oranje icoontje van Shopee (soort Aziatische Amazon, maar dan 100x chaotischer), gaat naar de zoekbalk en herkent de vier letters (knap..) van zijn favo op dit moment; de Dino, krijgt vervolgens dus 1721 opties van dino’s (alles rechtstreeks uit China) en klikt op het hartje wat hij leuk vindt en graag wil hebben..

21.20 Wat lekker, shoppen op je tweede, de creditcard is standaard toegevoegd ook aan het account zeker?

21.25 I know, vroeg daar ook even op door, want ja, knap en geinig, en wát een gigantisch IQ, maar wat is precies de bedoeling dat het jochie ermee doet?

21.26 En als pa het speeltje weer terug wil, krijgt hij hem dan rustig uit die knuistjes?

Lees meer van Marjolein en Martine – Marjolein: ‘Ziek hè, dan kijk je niet naar je kind, maar naar het scherm’

21.27 Haha ja als je hem afstaat is het altijd de vraag hoe je hem weer terugkrijgt, karma I guess.. 

21.28 Vind het soms wel geinig als ik mijn foto’s bekijk en opeens 20 mooie selfies zie 🥰 🤪 Maar ja die van mij zijn 6 en 9, niet 2 😵

21.29 Die van 10 en 12 hebben hun eigen, dus hoeven de mijne niet … tenzij die van de jongste weer “kwijt” is natuurlijk. 

21.30 Ik leg die soms weg en dan vergeet ik oprecht waar ik hem gelaten heb. Zo was die laatst een maandje of twee zoek – lekker rustig!! Vond zij zelf ook volgens mij.

21.32 Anyway, die vader hier ziet zijn telefoon helemaal als een prima kinderspeeltje. Hij vroeg ook oprecht hoe we onze kids aan tafel hielden tijdens het eten zonder telefoon..

21.34 Haha ja hoe doe je dat? 

21.35 Als je het echt wilt weten moet je naar de Fransen kijken – ken je het boek “Franse kinderen gooien niet met eten”? 

21.36 Een belangrijke truc daaruit is, geen snoep geven. Als de kindjes honger hebben dan zitten ze braaf de maaltijd uit. Gouden tip!!! Dus waar kom je het beste mee weg: geen mobiel geven of geen snoep? 🤣

Hoe gaat jouw kind om met de mobiele telefoon? Lees erover op ChatLicense, een app waarmee je samen met je kind de online wereld op een leuke en handige manier leert kennen. 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.