Column Malu: ‘15 dingen waar ik me aan erger sinds ik moeder ben’

06.12.2018 07:11
column-malu

Tussen al het moois dat het ouderschap te bieden heeft, valt er voor Malu heus nog genoeg te klagen. Want waar ze vroeger nooit last had van mensen die zonder kinderwagen het schuine gedeelte van de stoep pakten, kan ze zich hier sinds ze moeder is mateloos aan ergeren.

Ook aan onderstaande punten, trouwens…

 1. Dat babysokken na een paar wasbeurten op wonderbaarlijke wijze verdwijnen.
 2. Dat er nog steeds geen tool is uitgevonden die de speen in de mond van je baby laat zitten.
 3. Dat baby’s als ze net geboren zijn door een orkaan heen kunnen pitten, maar dat je ze, hoe ouder ze worden, ineens urenlang moet wiegen voordat ze toegeven aan hun slaap. 
 4. Dat vreemde mensen op straat het nodig vinden om aan het gezicht van je kind te zitten.
 5. Dat je sneakers in maat 15 koopt (want té schattig om te laten staan), maar dat ze vervolgens stof liggen te happen omdat je je baby die lompe gevaartes aan z’n voeten niet aan wil doen.
 6. Dat poortjes in het openbaar vervoer en paden in kledingwinkels zowat al-tijd te smal zijn om met een kinderwagen doorheen te kunnen. 
 7. Of dat kledingwinkels geen lift hebben.
 8. Over liften gesproken: dat mensen die géén kinderwagen hebben, niet in een rolstoel zitten en blaken van gezondheid in plaats van de roltrap de lift pakken.
 9. En dat jij vervolgens een ronde (of twee) moet wachten omdat jij er met jouw kind niet in past.
 10. Dat je nooit meer kan pitten wanneer jíj dat wil, omdat je compleet wordt geleefd door een frummel die op dat moment niet meer doet dan huilen, poepen en slapen.
 11. Dat er iemand op straat ineens keihard hoest terwijl jouw kind nét in slaap is gevallen na dertig rondjes te hebben gelopen.
 12. Dat je weet dat bepaalde dingen (huiluurtjes, doorkomende tanden, onrustige nachten of eenkennigheid) slechts ‘fases’ zijn, maar dat deze uitspraak eigenlijk een dooddoener is omdat het de boel toch niet verzacht.
 13. Dat ouderen het denken beter te weten (wat soms ook echt wel zo is), maar dat jij als geen ander weet dat tijden veranderen.
 14. Dat je je kind de hele wereld wil geven, maar dat dit eigenlijk onmogelijk is. En dat je daarom vaak genoeg het gevoel hebt dat je tekortschiet.
 15. Máár: dat je in je achterhoofd ook wel weet dat dit helemaal niet nodig is, omdat je voor je kind altijd naar het allerbeste zal streven.

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is zes maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >