‘Nadat ik de wc had ondergebraakt, begon hij me opeens vol overgave te zoenen’

01.11.2023 05:32
Laura Hogendoorn

Laura Hogendoorn is hoofdredacteur van Mamaplaats, hét blogplatform voor en door moeders. Ze woont in ’t Gooi, samen met haar vriend Oscar en hun kinderen Roef (9), Sierd (7) en Maia (5).

Je knippert drie keer met je ogen en het is november 2023, de maand dat Kek Mama maar liefst 15 jaar bestaat! En niet alleen deze glossy mag de roltong en confetti van zolder halen, ook bij ons kan de taart (niet zelf gebakken, maar dat merkt niemand) worden aangesneden voor eenzelfde jubileum; mijn vriend Oscar en ik hebben deze maand namelijk 15 jaar verkering (verkering… dat klinkt altijd een beetje kinderachtig, maar nog altijd beter dan ‘de relatie heeft 15 jaar standgehouden/overleefd’). Een verkering die nogal onstuimig begon.

Duits mailtje

Mijn toenmalige baas (Oscar dus) stuurde mij in het Duits een mailtje of ik een drankje met hem wilde drinken in de stad – waarom hij dat in het Duits deed, is me nog steeds een raadsel – en kwam vervolgens een uur te laat op onze eerste date. We bestelden voor meer dan 150 euro aan drank (veel in die tijd) en nadat ik vanwege een overdosis aan alcohol de wc van het restaurant had ondergebraakt, begon hij me opeens vol overgave te zoenen.

WIN: WEEKENDJE WEG- EUROPARCS t.w.v. €449 >

15 jaar later

But look at us now! Drie kinderen en heel wat slapeloze nachten en poepluiers later, weten wij ons nog altijd staande te houden als koppel. En daarin gaan we dus gelijk op met Kek Mama.

Tuurlijk, er waren in die 15 jaar weleens tijden dat het minder ging. Dat ik hem of zelfs Kek Mama helemaal zat was. Dan gooide ik de vent de deur uit of de Kek in de vuilnisbak. Of vergaapte ik mezelf aan die knappe vader op het schoolplein. Of kocht ik zomaar ineens de Linda., de Ouders van nu of de &C. Een uitstapje buiten de deur. Want 15 jaar blijkt toch best lang.

“15 jaar blijkt toch best lang. Maar uiteindelijk wordt de liefde alleen maar sterker”

Maar uiteindelijk wordt de liefde alleen maar sterker. Oscar en ik zijn na 15 jaar nog steeds verliefd. Oké, de ene dag wat meer dan de andere, maar hé. En de Kek Mama pluis ik nog steeds van begin tot eind uit. De jaren en herinneringen versterken die band alleen maar.

Gaan de liefdesrelatie en het magazine dan helemaal gelijk op? Zeker niet. Waar bij Oscar en mij de jeugdige glans heeft plaatsgemaakt voor een rimpeltje (groeven) hier en daar, shinet deze glossy als nooit tevoren. En terecht, hoera!

Meer lezen? Kijk op mamaplaats.nl.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.