‘Trots verlaat ik het huis met de geruststellende gedachte: dit kán niet misgaan’

11.01.2023 06:35
Laura Hogendoorn Beeld: Nine IJff

Laura Hogendoorn is hoofdredacteur van Mamaplaats en columnist voor Kek Mama. Ze woont in ’t Gooi, samen met haar vriend Oscar en hun kinderen Roef (8), Sierd (6) en Maia (4).

In alle vroegte sluip ik in het donker naar beneden. Voordat ik naar m’n werk ga, maak ik drie stapeltjes met kleding. Voor elk kind één. Ik zet hun schoenen er direct onder. Zo hoeft manlief als ze opstaan hier niet meer aan te denken en kan hij al zijn aandacht besteden aan het ontbijt. Trots verlaat ik het huis met de geruststellende gedachte: dit kán niet misgaan.

Vol goede moed sta ik ’s middags na het werk te wachten bij het schoolplein om m’n kroost op te halen. In de verte zie ik een kind aan komen strompelen in een oversized trui, een van z’n kont afgezakte broek en vier maten te grote schoenen. Hoe kan het dat hij de kleren van z’n grote broer aan heeft? Op dat moment realiseer ik me dat het andersom dus ook is misgegaan. En ja, daar komt achter een boom vandaan een nogal ongelukkige jongen aanlopen, gehuld in een kittig naveltruitje met een broek zo strak waar je amper nog in kan ademen.

Lees ook – Met deze tips is besparen op kinderkleding een fluitje van een cent >

Gevoel voor mode

Het gevoel voor mode en praktisch inzicht is bij hun vader werkelijk ongekend. Hartje winter lopen de kinderen ook vaak (als moeders van huis is) in een T-shirt met korte broek door de vrieskou. En in de zomer in een wollen trui, omdat ze die zo lekker vinden zitten. Met bijpassende roodgloeiende wangen. En ook afgelopen sinterklaas ging het mis. Onze jongste mocht verkleed als Pietje. Kreeg ik eind van de dag de foto’s op de klassenapp: dertig verklede kinderen en één kind (het mijne dus) zonder pietenpak. Niet zo’n ramp zou je denken, maar het pijnlijke kwam uit de klas van onze middelste vandaan. Daar zat namelijk één volledig uitgedoste piet tussen zijn 28 klasgenoten.

“Hier kunnen topontwerpers als Mart Visser en Viktor & Rolf nog eens inspiratie uit putten”

Ach, het is allemaal goedbedoeld, hoor. Aan de intentie van mijn wederhelft ligt het zeker niet. Zelfs toen hij laatst ons dochtertje mee had genomen naar een verjaardag, gekleed in een maillot. Uitsluitend een maillot. Heel handig, aldus manlief, want als je een maillot maar goed omhoog trekt, heb je sokken, een broek en een (strapless) shirt in één. Kijk, hier kunnen topontwerpers als Mart Visser en Viktor & Rolf nog eens inspiratie uit putten.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.